Следственият комитет на Руската федерация обяви за издирване над 700

...
Следственият комитет на Руската федерация обяви за издирване над 700
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване над 700 наемници, воюващи за Украйна

Следственият комитет на Руската федерация разгласи за търсене над 700 чужденци, воюващи във въоръжените сили на Украйна. Това оповестиха от пресслужбата на Следствения комитет след оперативно заседание, извършено в Донецк от ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин, съобщи ТАСС.

„ Въз основа на получените доказателства бяха взети решения за привличане на жители на Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Румъния като задочни обвинени по част 3 на член 359 от Наказателния кодекс на Руската федерация (наемничество). Общо На този стадий са оповестени за търсене над 700 чужденци, част от тях са арестувани задочно “, се споделя в известието.

В съда са изпратени за задочно разглеждане три каузи против грузинските жители Лаша Рухай, Левон Хайрапетян и Ерекле Амиранашвили, които против парично заплащане са взели участие интензивно като наемници във военните дейности на страната на Въоръжените сили на Украйна в състава на формированието  " Грузински народен легион ". 

„ Бастрикин акцентира, че дейната работа за изправяне на наемниците пред правораздаването би трябвало да продължи, а причинителите неизбежно би трябвало да бъдат изправени пред съда “, отбелязва Следственият комитет.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР