Следственият комитет на Русия съобщи, че резултатите от направените експертизи

...
Следственият комитет на Русия съобщи, че резултатите от направените експертизи
Коментари Харесай

Генетичните тестове потвърдиха: Пригожин е мъртъв!

Следственият комитет на Русия заяви, че резултатите от направените експертизи са удостоверили самоличността на десетте души, починали при самолетната злополука в сряда в Тверска област, както и че измежду тях е и създателят на наемническата група „ Вагнер “ Евгений Пригожин, предадоха организациите.

В рамките на следствието на самолетната злополука в Тверска област завърши провеждането на молекулярно-генетичните експертизи. Въз основа на резултатите от тях е открита самоличността на всички 10 починали. Те дават отговор на листата, деклариран за полета, се споделя в изказването на Семеен кодекс.

Преди това съветската работа за надзор на гражданското въздухоплаване „ Росавиация “ заяви, че в листата с пасажерите участват Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин, индивидът, който беше дясната ръка на Пригожин и който му оказа помощ да сътвори „ Вагнер “.

Частният аероплан се разруши тъкмо два месеца след несполучливия бунт, проведен от Пригожин против съветското военно управление. Тогава наемниците от „ Вагнер “ откриха надзор над град Ростов на Дон и започнаха поход към Москва, завършил на към 200 км от съветската столица. Президентът Владимир Путин дефинира протеста като подло забиване на „ нож в гърба “, само че след това се срещна с Пригожин в Кремъл. В четвъртък той сервира съболезнованията си на фамилиите на хората, за които „ Росавиация “ заяви, че са починали при злополуката.

След произшествието в сряда се появиха спекулации, изключително в някои провагнеровски канали в обществената мрежа Телеграм, че Пригожин – който е прочут с другите ограничения за сигурност, предприемани от него в очакване да бъде посегнато на живота му – може и да не е бил на борда на злощастния полет.

Властите към момента не са споделили какво съгласно тях е предизвикало злополуката.

Западни политици и коментатори обявиха, без да показват доказателства, че Путин е наредил Пригожин да бъде премахнат като наказване за проведения от него двудневен бунт в края на юни против командването на армията, който бе и най-сериозното предизвикателство за ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира в петък сходни обвинявания като „ цялостна неистина “. Помолен да разяснява дали президентът ще участва на погребението на Пригожин, Песков отговори, че е прекомерно рано да се каже и посочи „ натоварения график “ на Путин.

Бойците на „ Вагнер “ изиграха значима роля в боевете в Източна Украйна, изключително при неколкомесечната блокада на град Бахмут, макар неведнъж отправяните от Пригожин остри нападки против висшето съветско командване, кулминирали в несполучливия бунт. Бойците на наемническата група след това напуснаха Украйна. Някои от тях се разположиха в Беларус като част от сделката за прекратяването на протеста им. Друга част от тях се чака да бъде включена в редовете на съветската войска, само че мнозина от тях ще бъдат недоволни от внезапнaта кончина на създателя на групата, който въодушевяваше хората си да му бъдат извънредно правилни, отбелязва Ройтерс.

Путин насочи разнопосочни послания, когато отдаваше респект към паметта на Пригожин в четвъртък. От една страна, той го разказа като „ надарен предприемач “, само че от друга, като сложен темперамент, „ позволил съществени неточности в живота си “, напомня Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР