Следственият комитет на Русия е започнал криминално разследване за покушението

...
Следственият комитет на Русия е започнал криминално разследване за покушението
Коментари Харесай

Русия се захвана с разследване на отравянето на шпионина и убийството на Глушков

Следственият комитет на Русия е почнал престъпно следствие за покушението за ликвидиране в Солсбъри против дъщерята на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал Юлия, заяви през днешния ден говорителката на Комитета Светлана Петренко, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Юлия Скрипал има съветско поданство за разлика от татко си, който е английски жител. 

Петренко сподели още, че стартира следствие и за убийството в Лондон на някогашния член на управлението на съветската самолетна компания " Аерофлот " Николай Глушков - доближен на съперника на Кремъл Борис Березовски.

Сергей и Юлия Скрипал бяха атакувани в британския град Солсбъри с нервнопаралитично вещество на 4 март. Те към момента са в сериозно положение в болница. 

Бившият заместник-генерален шеф по финансовите въпроси на " Аерофлот " Глушков е умрял на 12 март в английската столица. С следствието на събитията към гибелта му се занимала звеното за битка с тероризма към английската полиция.

От 2010 година Глушков има политическо леговище във Англия, а през 2017 година съд в Москва го осъди задочно на осем години затвор за заграбване на средства от " Аерофлот " през 90-те години на предишния век.

68-годишният Николай Глушков е открит в понеделник вечерта от фамилията си. За момента повода за гибелта му не е известна. Глушков е доближен на съветския магнат Борис Березовски, който умря преди пет години при мистериозни условия във Англия. Смъртта му беше избрана от управляващите като самоубийство, само че брачната половинка му е безапелационна, че е бил удушен.

По думите на Петренко следствието за офанзивата против Юлия Скрипал е за нападение, осъществено по " общоопасен метод ". Тя добави, че двете следствени каузи ще се водят в сходство с съветското законодателство и интернационалните правила и че съветската страна е подготвена за съдействие с английските управляващи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР