Следствените действия в Германия и Дания продължават Шведски прокурори днес

...
Следствените действия в Германия и Дания продължават Шведски прокурори днес
Коментари Харесай

Швеция прекратява разследването за взривовете на Северен поток: Нямаме юрисдикция

Следствените дейности в Германия и Дания не престават
Шведски прокурори през днешния ден обявиха, че ще прекратят по-нататъшното следствие по отношение на гърмежите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2, с което потвърдиха появили се по-рано известия в медиите, съобщи Ройтерс.

" Заключението на следствието е, че Швеция няма пълномощия и че затова следствието би трябвало да бъде прекъснато ", се споделя в изказване на шведската прокуратура.

" Прокурорът приключва предварителното шведско следствие за недодялан бойкот против " Северен поток ", написа още в текста, представен от Българска телеграфна агенция.

Съоръжението на стойност милиарди евро транспортираше съветски газ до Германия по дъното на Балтийско море. През септември 2022 година тръбите, които попадат в шведски и датски териториални води, бяха разтърсени от гърмежи.

Шведски следователи обявиха, че са разкрили следи от експлозиви, което потвърждава, че става въпрос за бойкот.

Стокхолм, Копенхаген и Берлин започнаха обособени следствия, като до момента и трите страни прецизно управляват подаването на информация по случая. Следствените дейности в Германия и Дания не престават.

Ако не се намерят безапелационни доказателства, мистерията към един от най-дръзките актове на бойкот против инфраструктурен обект в актуалната история може да остане неразкрита, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР