Следователят от Националното следствие Стефан Петров беше избран за член

...
Следователят от Националното следствие Стефан Петров беше избран за член
Коментари Харесай

Следователят Стефан Петров е новият член на ВСС

Следователят от Националното разследване Стефан Петров беше определен за член на Висшия правосъден съвет. Той ще довърши мандата на Евгени Диков, който умря след затруднения от COVID-19.

За Петров гласоподаваха 287 от общо 426 следователи. Той към този момент е бил член на Висшия правосъден съвет от 2007 до 2012 година. Работи в следствието повече от 30 години и упорства следователи да проверяват по-голям кръг закононарушения от в този момент посочените в Наказателно-процесуалния кодекс.

Избраният за член на Висш съдебен съвет от квотата на следователите Стефан Петров съобщи: " Ние застъпваме тезата за увеличение на натовареността на следователите. Както на следователите в Национална следствена служба, по този начин и на следователите от Окръжните следствени отдели към Окръжните прокуратури. Като на първо място може да се усили компетентността обвързвана с икономическите каузи за следователите от Окръжните следствени отдели, а на следователите от Националното разследване да се даде да проверяват каузи, които са подсъдни на Специализирания съд ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР