Следователи от Париж претърсиха на 28 март офисите на пет

...
Следователи от Париж претърсиха на 28 март офисите на пет
Коментари Харесай

Френски банки дават на съд данъчните органи заради обиските frognews.bg

Следователи от Париж претърсиха на 28 март офисите на пет банки във френската столица – “БНП Париба ”, поделението на кредитора Exane, “Сосиете женерал ”, “Натиксис ” и “Ейч Ес Би Си холдингс ” – като част от следствието за данъчни измами и пране на пари, свързани с арбитражните тактики за дивиденти, познати като Cum-Cum.

 

Прокурори от Германия, където абсурдът за неплатените данъци за получени дивиденти се точи от години, също са взели участие в обиските

 

Освен престъпните обвинявания, банките, проверявани от френската прокуратура, ще бъдат санкционирани с общо над 1 милиарда евро, в това число дължимите налози и начислени лихви за минали интервали.

 

Cum-Cum е арбитражна тактика за дивиденти, при която акционери трансферират книжата си за къс интервал на задгранични вложители, с цел да не платят данък-дивидент.

 

Инвеститорите държат акциите през интервала на заплащанията и или не внасят данъци или претендират платените суми да им бъдат върнати.

 

След това те продават акциите назад на истинския притежател и си поделят спестените пари.

 

Подобна скица, известна като Cum-Ex, пък е работила в продължение на години в Германия, с помощта на малки врати в данъчното законодателство на страната.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР