Следите на хакерите, които извършиха кибератака срещу университетската клиника на

...
Следите на хакерите, които извършиха кибератака срещу университетската клиника на
Коментари Харесай

Германия допуска, че Русия е замесена кибератака срещу клиниката в Дюселдорф

Следите на хакерите, които направиха хакерска атака против университетската клиника на Дюселдорф, може да водят в Русия, съобщи правосъдното министерство на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия в отчет, импортиран в локалния парламент, съобщи ТАСС, цитирайки ДПА.

Аргументът за този извод е, че е бил употребен вирусът "ДопелПеймър ", употребен в доста офанзиви от хакерска група, която съгласно частни компании за компютърна сигурност работи от Русия.

Миналата седмица при хакерска атака против клиниката в Дюселдорф бяха блокирани сървърите й в търсене на пари, а след това хакерите поискали откуп, с цел да отстранен вируса.

След като били известени от полицията, че хакерската атака е парализирала работата на болница, хакерите се отказали от опита си за шантаж и предали гратис ключа за декриптиране на вируса, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според прокуратурата в Кьолн, това демонстрира, че офанзивата не е била ориентирана против университетската болница, а против самия университет на Дюселдорф, който е получил писмо от хакерите да се свърже с тях, евентуално с цел да заплати откуп.

Прокуратурата е почнала следствие за ликвидиране по несъобразителност, откакто поради блокирането на сървърите 78-годишна тежко болна жена е трябвало да бъде трансферирана в друга болница и след това е умряла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР