Следим с интерес изявленията на българския главен прокурор и информацията,

...
Следим с интерес изявленията на българския главен прокурор и информацията,
Коментари Харесай

Великобритания окуражи България да противодейства на зловредни влияния

Следим с интерес изказванията на българския основен прокурор и информацията, предоставена от Министъра на външните работи на Република България, по отношение на спомагателните обстоятелства за съветския шпионаж на територията на България, написа във " Фейслук " посолството на Англия в София.

Обединеното кралство продължава да поддържа същестуващата самодейна позиция на България за противопоставяне на непознати зловредни дейности, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство поддържа стъпките, подхванати от българските управляващи, с цел да отговорят на тази опасност и да защитят своите жители, територията и националната си сигурност, се споделя в известието на дипломатическата задача.

Късно нощес посолството на Съединени американски щати също изрази поддръжка. " Подкрепяме дълготрайните старания на институциите, участващи в следствието и в разкриването на нарушавания на българското законодателство, се споделя в известието на американската дипломатическа задача. Посолството на Съединени американски щати в София обръща внимание " на появилите се неотдавна безапелационни сведения за поредност от злонамерени дейности от страна на представители на съветското държавно управление на българска територия, които доведоха до експулсирането на трима чиновници в съветското посолство и отнемането на визите на други двама по съмнения в шпионаж в последните четири месеца ".

Вчера България разгласи за личност нон грата двама руснаци с дипломатически имунитет и им даде 48 часа да изоставен страната. Според прокуратурата единият е първи секретар в консулския отдел на посолството на Руската федерация в София, а другият е чиновник на комерсиалното посланичество на Русия в столицата. Двамата са събирали сведения, представляващи държавна загадка, за изборната система и за енергетиката.

По информация на неназован източник на " 24 часа " имената им са Дмитрий Ярошенко и Александър Хватов.

Русия към този момент сподели, че ще работи реципрочно по отношение на български дипломати. Според съветската страна София не е показала никакви доказателства за изказванията си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР