Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространението на играта "Син

...
Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространението на играта "Син
Коментари Харесай

Красива пловдивска депутатка пита за смъртоносната игра Син кит

Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространяването на играта "Син кит " в Република България и какви ограничения се вземат за попречване на рисковите последици от нея за здравето и живота на децата? Отговор на този въпрос от вътрешния министър чака националният представител Теодора Халачева на изключителния парламентарен надзор през днешния ден.
"От началото на годината в средствата за всеобща информация има голям брой вести и мнения за разпространяването на интернет играта "Син кит " в Република България и заплахите, които носи тя за здравето и живота на децата ", стимулира питането си Халачева.

Една от версиите за самоубийството на дете от началото септември е, че то било повлияно точно от тази рискова игра. Специалистите назовават интернет играта новата съветска рулетка. Тя е извънредно рискова и се популяризира скоростно измежду младежите в европейските страни. Включването става извънредно елементарно в обществените мрежи - хаштаг с основна дума. Децата получават задания под формата на провокации, а последната e повод към самоубийство. 

"Опасността произтича от обстоятелството, че на тази възраст подрастващите търсят способи да заявят себе си и по тази причина са извънредно уязвими ", счита най-младият народен представител Теодора Халачева. По думите й би трябвало да се приказва повече за съдбовните опасности от играта и да се ангажират институциите, с цел да бъдат предотвратени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР