След зверския побой над Християн Пендиков в Охрид все повече

...
След зверския побой над Християн Пендиков в Охрид все повече
Коментари Харесай

Македонски българи: Има страх, нещата стават по-лоши

След зверския побой над Християн Пендиков в Охрид от ден на ден се усилва страхът в македонските българи. Това описаха самите пред Нова. Те упорстват София да спре връзката си със Скопие до потушаване на напрежението.
Прочетете още
Напрежение и боязън у македонските българи има и то най-много поради това, че институциите бездействат във връзка заплашителните сигнали, които получават. А те са ежедневие, споделя Бекир Кадриески - ръководител на българското съдружие, oсновно през обществените мрежи.

“Има боязън. Има отрицателно отношение към нашите клубове. Нещата стават по-лоши, а не по-добри в Северна Македония. Никой не взема ограничения - получаваме закани по телефона, даже смъртни закани. Основно във фейсбук ”, сподели Кадриески.

След зверския побой над Християн напрежение сред българи и македонци усеща и предприемачът от Скопие Владко Начевски. “21 век сме, хората отиват в Космоса. Ние спорим за монументи за Гоце Делчев, за Даме Груев, за Сандански. Това не е естествено, не е обикновено да се случва ”, разяснява той.

А медиите в Северна Македония потеглиха в друга посока. Твърдят, че Християн е пребит поради престъпен случай, обвързван с опиати.

“В началото беше древен македонец, вадеха му фотоси от преди 6-7 години, когато е бил на 15 година После стана с помощта на бързата реакция на полицията в кавички - надали не го упрекват като наркопласьор ”, изясни Атанас Величков, публицист в Северна Македония. “Беше пребит човек по тази причина, че е българин ”, безапелационен е той.

И обръща внимание на това, че външният министър на Северна Македония оповестява новината за задържан за побоя. “Буяр Османи не е индивидът, който би трябвало да бъде основната персона в този момент. Къде е вътрешният министър? Къде са хората от правосъдната система. Няма ги ”, добави журналистът.

Македонските българи са уверени, че това не е верният път на Скопие към Европейския съюз.

“България би трябвало да спре всички диалози със Северна Македония, до момента в който не станат нещата по този начин, както би трябвало ”, счита Кадриески.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР