След значителния скок в доходността през миналата година дъщерното дружество

...
След значителния скок в доходността през миналата година дъщерното дружество
Коментари Харесай

Фолксваген иска да увеличи печалбите си от търговски превозни средства

След забележителния скок в доходността през предходната година дъщерното сдружение на " Фолксваген груп " (VW Group) за търговски транспортни средства възнамерява и тази година нарастване на облагите, заяви немският профилиран уебсайт finanzen.net.

От сдружението чакат продажбите да надминат 5 %. Миналата година те се покачиха с 0,7 % до 4,6 % с помощта на множеството продажби на изключително скъпи коли, написа Българска телеграфна агенция.

" Ако вземем дружно 2021 и 2022 година, оборот ни възлиза на към 1 милиард евро ", сочи финансовият шеф на сдружението Майкъл Обровски. Успехът се дължи на търсенето на лекотоварни търговски транспортни средства, поръчките за които в края на предходната година доближиха връх от съвсем 300 000 броя. Миналата седмица от " Фолксваген груп " оповестиха, че продажбите са нарастнали с 4 % до към 340 000 автомобила.

От подразделението на търговски коли изясняват, че доставките на изцяло електрическите коли са достигнали до 7500 единици с помощта на стартирането на пазара на ID.Buzz и Buzz Cargo. Това е два пъти повече от миналата година.

" Нашата цел за настоящата година е да увеличим чистия паричен поток до повече от 500 милиона евро ", изяснява Обровски. В предишното паричният поток беше минус 259 милиона евро.

Според немската комерсиална борса " Ексетра " (XETRA) котировките на " Фолксваген " се намалиха с 2,02 % до 121,30 евро на акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР