След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския

...
След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския
Коментари Харесай

Мистериозни дупки зейнаха в опустошения от силните трусове хърватски град Петриня СНИМКИ/ВИДЕО

След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския град Петриня преди Нова година, в земята в региона са се образували дупки, най-голямата от които в село Меченчани. Това оповестяват хърватските медии и разгласяват фотографии.

Дупката, необятна към 20 метра и дълбока минимум пет метра, продължава да се уголемява. Тя се намира в равнища, оградена е и след геоложки изследвания ще бъде взето решение за възможното саниране.

Дупките в региона са към 30, някои от които са покрай къщи. Предстои регионът да бъде сниман с дронове, с цел да се откри има ли още дупки.

Posljedice razornog zemljotresa u Hrvatskoj
— Klix.ba (@klixba)
БЛИЦ напомня, че с епицентър 15 км югозападно от Сисак. Земетресението бе усетено в Петриня, Глина, Сисак, Велика Горица и Загреб. Всеки нов трус доразрушава мощно развалените здания и усилва броя на огромните дупки в региона.

Кметът на Петриня още веднъж прикани жителите на центъра на града да го изоставен, тъй като е рисково да останат в къщите.

Geolozi i stručnjaci na terenu u Hrvatskoj, ovo je prava opasnost (FOTO)
— Radio Sarajevo (@radiosarajevo)
Сеизмолозите чакат да продължат земетресенията с магнитуд над 4 по Рихтер. През последните дни в региона са регистрирани над 500 труса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР