След заповедта за арест на Международния наказателен съд (МНС) срещу

...
След заповедта за арест на Международния наказателен съд (МНС) срещу
Коментари Харесай

Южна Африка увери, че е „наясно“ със задължението да арестува Путин на срещата на БРИКС

След заповедта за арест на Международния углавен съд (МНС) против съветския президент Владимир Путин през днешния ден Русия изрази убеденост, че Южна Африка ще обезпечи ефикасна работа за всички страни и техните представители, в това число водачи, на срещата на върха на БРИКС на нововъзникващите стопански системи, която ще се организира в тази страна през август, оповестява Efe.

„ Уверени сме, че нашата другарска Република Южна Африка ще организира срещата на върха, която е планувана за август, на най-високо организационно равнище и ще даде опция за ефикасна и ефикасна работа на делегациите на всички сътрудници от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) ", сподели говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова на конференция.

Дипломатът повтори позицията на Русия, че дейностите на МНС " във връзка с нашата страна са правно оскъдни ", защото Русия е подписала Римския статут, само че не го е утвърдила.

Захарова акцентира, че „ що се отнася до външния свят, съгласно интернационалното право длъжностните лица се употребяват с имунитет, до момента в който високопоставените чиновници имат безспорен имунитет “.

Южна Африка увери предходната неделя, че е „ наясно “ със законовото си обвързване да арестува Путин след заповедта, издадена от МНС за противозаконното депортиране на украински деца и тяхното прекачване от окупираните региони в Украйна в Русия, написа.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР