След заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник-министри

...
След заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник-министри
Коментари Харесай

Нови замове бяха назначени в седем министерства

След заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник-министри в седем министерства, оповестиха от Министерски съвет.

Яна Балникова, Ирена Младенова и Калина Константинова са новите заместник-министри на стопанската система.

Ирена Младенова два пъти е заемала поста заместник-министър в границите на две служебни държавни управления – през 2013 година в Министерството на стопанската система, енергетиката и туризма и през 2014 година – в Министерството на стопанската система и енергетиката.

Дългогодишен учител е в СУ „ Св. Климент Охридски “. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по специалността „ Стратегическо ръководство “ от СУ „ Св. Климент Охридски “.

Калина Константинова е била стопански консултант на министъра на стопанската система, енергетиката и туризма през 2013 година, а в интервала 2014 година – 2017 година е консултант в кабинета на вицепремиера по съдружната политика и обществената администрация. Магистър е по Устойчиво развиване от „ London School of Economics “.

Яна Балникова е заемала управителни длъжности в компании от частния бранш, като през последните четири години се занимава с развиването на стартъп планове. Завършила е СУ „ Св. Климент Охридски “ и Американския университет в България.

От длъжността заместник-министър на стопанската система са освободени Яна Топалова и Стамен Янев.

Четирима заместник-министри са назначени в Министерството на образованието и науката – Генка Петрова-Ташкова, Евгения Пеева-Кирова, Мария Гайдарова и Нели Косева.

Мария Гайдарова е заемала поста заместник-министър на образованието и науката в служебното държавно управление през 2017 година Дългогодишен шеф e на едно от първите новаторски учебни заведения в страната - ОУ „ Райна Княгина “ в гр. Пловдив. Трикратен притежател на почетното отличие „ Неофит Рилски “ на МОН, както и на наградата „ Директор на годината “ на Синдиката на българските учители. Завършила е СУ „ Св. Климент Охридски “, както и „ The Universisy ot Worcester ”, Англия.

Проф. доктор Нели Косева е основен теоретичен секретар на Българска академия на науките. Била е шеф на Института по полимери в Българска академия на науките от 2012 година до 2020 година Проф. Косева е лекар по химия. Завършила е СУ „ Св. Климент Охридски ”. Специализирала е във Англия, Япония и Полша.
Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова е лекар на фармацевтичните науки от Медицинския университет в София. Била е два мандата заместник-ректор на същия университет по научната активност. Има две висши образования - по фармация от МУ - София и по стопанска система и организация на труда от УНСС.

Евгения Пеева-Кирова е създател и дълготраен изпълнителен шеф на фондация „ Заедно в час “. Има бакалавърска степен по стопанска система, политология и социология от Харвардския университет в Съединени американски щати. Завършила е също магистратура по учебен мениджмънт в ПУ „ Паисий Хилендарски “.

От длъжността зам.-министър на образованието са освободени Петър Николов, Карина Ангелиева и Таня Методиева-Михайлова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР