След закриването на клуб Никола Вапцаров в Благоевград от българските

...
След закриването на клуб Никола Вапцаров в Благоевград от българските
Коментари Харесай

Македонец от пловдивско село: Ние сме роби на българите

След закриването на клуб " Никола Вапцаров " в Благоевград от българските управляващи " македонците "  в България не се отхвърлят от откриването на частни клубове. Борислав Божинов от селото Крумово, в покрайнините на Пловдив, разгласи откриването на клуб " Яне Сандански " или " Македония " в двора си, оповестява скопският ефирен канал  " Сител ".

" Напролет ще отворя частния клуб, с цел да няма нищо общо с страната, с налози, с нищо ", сподели Борислав Божинов.

" Ние сме плебеи на българите. Пиринска Македония е поробена през 1912 година и оттогава до през днешния ден нямаме независимост ", съобщи пък Кирил Иванов от противозаконната ОМО " Илинден – Пирин ".

" Ние сме македонци и ще си останем македонци. Целта е да повдигнем самосъзнанието на нашите македонци в България и Пловдив. В Пловдив има доста бежанци от Беломорска Македония ", съобщи още Божинов.

Междувременно най-големият частен ефирен канал в югозападната ни съседка цитира и думите на някогашния народен представител в албанския парламент и ръководител на локалната македонска партия Васил Стерьовски. Според него,  " македонците в Албания са под напън и от българската агитация ".

" Става дума за агитация, която харчи милиони евро годишно, с цел да реализира задачите си за асимилация на македонците в Албания. България употребява участието си в Европейски Съюз, с цел да притисне Албания и да реализира задачите си ", съобщи Васил Стерьовски, политик и историк от Албания.

В неделя в Щип даже е подписана декларация " За отбрана на правата на македонците в прилежащите страни ", написа " Фокус ".

" Такива патриотични заявления постоянно е добре да се изпращат до интернационалните организации, с цел да знаят кои сме, какво сме и какво търсим ", изясни отец Никодим Царкняс.

Беше показана и галерия с документи от архива на Съединени американски щати за самоопределението на македонските емигранти от края на XIX и началото на XX век.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР