След забележителната премиера на „Любов до синьо“ (издателство „Персей“) в

...
След забележителната премиера на „Любов до синьо“ (издателство „Персей“) в
Коментари Харесай

Читатели от цялата страна срещат любовта в поезията и прозата на Добромир Банев

След забележителната премиера на „ Любов до синьо “ (издателство „ Персей “) в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ преди месец и половина книгата към този момент съвсем изчерпва тиража си. Рядко в днешно време мерената тирада притегля подобен интерес у нас, само че Добромир Банев е не просто одобрено име в актуалната ни литература, той е обичан стихотворец. Това изяснява и жаждата на хората за словото му.

„ Любов до синьо “ стартира своето странствуване към читателите из страната. Първите два града, в които книгата беше показана, са Пирдоп и Сопот. През април създателят ще гостува в Хасково, Кърджали и Ловеч, а по-късно предстоят срещи с фенове в доста от крайморските ни градове.

Не стопира ползата и към предходната книга на писателя – сборникът с лирическа прозаичност „ Аз съм в другото такси “ (също на издателство „ Персей “). Тя претърпя три тиража, по тази причина също е част от литературното странствуване на Добромир Банев.

 ж ИК Персей

„ Аз съм благополучен човек. Да си толкоз обичан, е на първо място отговорност. Затова се старая на всеки да обърна нужното внимание. Благодарността в очите на читателите е най-голямата премия за мен “, споделя Банев.

Представяме ви едно стихотворение от „ Любов до синьо “, а вие побързайте да си купите книгата, до момента в който не е изчезнала от книжарските лавици.

Объркан като трилър е светът.

„ Любов “ е тухличка в игра на „ Лего “.

Излиза пасиансът всякога –

като в разказ

тя избира него.

Животът е шампанско и сълзи,

и ягоди, и хрупкави череши...

Като в картина е обаятелен –

„ фантазия “ е еманация на „ беше “.

Дъждът вали. Но единствено пролетта

на прага на идващото лято

схваща: безшумно плаче любовта...

„ Обичам те “ се написа,

в действителност,

слято.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР