След второто масово убийство в Сърбия за 48 часа, президентът

...
След второто масово убийство в Сърбия за 48 часа, президентът
Коментари Харесай

Вучич с емоционално обръщение, сравни ситуацията в Сърбия с атентатите от 11 септември в САЩ

След второто всеобщо ликвидиране в Сърбия за 48 часа, президентът Александър Вучич съпостави обстановката в страната през днешния ден с атентатите от 11 септември в Съединените щати и с всеобщите убийства в Крайстчърч.В прочувствено послание към нацията той разгласи,че най-важната цел в този момент е да се опазят децата и полицейски елементи ще бъдат ситуирани пред всички учебни заведения.
Прочетете още
Ще се постановат много  санкции за нелегално владеене на оръжие - до 15 години затвор, и ще се прегледат всички разрешителни за носене на огнестрелни оръжия, сподели Вучич, представен от БНР.

" Знам,че нито една майка не е могла да заспи през тези 48 часа, тъй като никой родител не може да преживее гибелта на деца, по тази причина пред всяко едно от учебните заведения ще има служители на реда и това е единствено първата от ограниченията за сигурност,

Сръбската полиция заяви, че към този момент е арестуван нападателят, който  нощес е прострелял осем души в двор на учебно заведение и ранил други 13 ранени при безразборна пукотевица в селища покрай Белград. 21 годишният Урош е хванат до Крагуевац, по първична информация в региона е намерено и огромно количество оръжие. Агенция Танюг осведоми,че полицейската интервенция продължава и се търси и негов съизвършител. Медиите в страната оповестяват и за  други случая с оръжие, при които има ранени.

Редица европейски водачи изрекоха състрадание към  сръбския народ след втората всеобща пукотевица в страната, която е в  тридневен печал в памет на починалите  в белградското учебно заведение " Владислав Рибникар " - там 13-годишен възпитаник простреля осем свои съученици и охранител. Тийнейджърът не носи наказателна отговорност, арестувани са неговите родители. Досега е известно, че бащата ще бъде съден, защото момчето е стреляло с неговото оръжие.

Пред учебното заведение през днешния ден има ограда от цветя и свещи,поставени в памет на жертвите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР