След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на

...
След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Няма съществени мотиви да се освобождава шефът на ДАНС

След всичко, което стана с машинното гласоподаване в границите на отминалите към този момент локални избори, министър председателят Николай Денков публично изиска оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Досега обаче президентът не е изразил единодушие да я разпише.

" Аз съм подготвил моето документално мнение към президента Румен Радев с негативно мнение, т.е. да не бъде подписана оставката на ръководителя на ДАНС ”, съобщи пред Нова телевизия Димитър Стоянов, някогашен длъжностен боен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

По думите му претекстовете, които са посочени от министър-председателя, са " нефелни ”. " Те са толкоз несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова деяние ”, уточни още той.

Стоянов разяснява и информацията, че Денков е изискал от Агенцията отчет за сигурността на машините, само че не е получил подобен. " Дали в действителност го е изискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се колебая, че има такова ”, сподели секретарят по сигурността.

Според Димитър Стоянов на това държавно управление " всички са му отговорни ”. И е убеден, че то не е работещо, за разлика от служебното държавно управление, в което самият Стоянов е взел участие. " В момента нямаме сглобка, имаме разглобка ”, сподели още секретарят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР