След всеки омлет ни остават купища черупки, които се оказа,

...
След всеки омлет ни остават купища черупки, които се оказа,
Коментари Харесай

Още две причини да не изхвърляме черупките от яйцата

След всеки омлет ни остават купища черупки, които се оказа, че е грехота да запратим в коша при останалите отпадъци. Основната причина е, че се състоят от 90% чист калций, и няма кой различен да ги бие в тази дисциплинираност. А тялото ни, както всички знаем, изпитва голяма потребност от минерала.
 Черупките от яйца, костите ни и защо могат да бъдат потребни
Могат ли яйчените черупки да ни лекуват

Мнението на учени

Не единствено костите и зъбите ни разчитат на калций, само че и нашите нерви и мускули. А той намалява и равнището на холестерола, и кръвното налягане.

Учените към този момент потвърдиха какви чудеса вършат смлените черупки на прахуляк за костната ни система и какъв брой елементарно се всмукват от човешкото тяло. Въпросът е по какъв начин персонално и в домашна конюнктура да се убедим в скъпите им качества.
 Снимка 512213

Добавка към кафето

Най-лесният метод да извлечем максимума от яйчените черупки е като ги прибавим към кафето, смутито или която и да е друга вкусна и желана от нас субстанция. И евентуално изобщо няма да ги усетим, на усет са леко сладки.

Номерът е следният: сваряваме ги хубаво, с цел да убием всички неприятни бактерии, или ги изпичаме (поради същата причина), след това ги изсипваме в блендера и го държим включен, до момента в който не станат на прахуляк. Чак по-късно ги пускаме в дълбокото, поучават от Tips and Tricks.
 Снимка 512210

Тор за растенията

Черупките на яйцата са наблъскани и с вар, която пък е добре пристигнала за нашите растения. Правим ги на прахуляк или на допустимо най-дребни части, смесваме ги с торта за растенията и ги оставяме да си правят работата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР