След всеки неуспех започва търсене на причините и вината. Сега

...
След всеки неуспех започва търсене на причините и вината. Сега
Коментари Харесай

Западните инструктори в Украйна: Ако сами не знаете как, учете другите

След всеки крах стартира търсене на аргументите и виновността. Сега западните медии интензивно се занимават с тази неблагодарна работа, обяснявайки на своята общност за какво украинската „ контраофанзива “ не е почнала. В последна сметка Западът хвърли обилни средства в нейната организация. Виновниците бяха открити бързо, несъмнено, украинските военни, които, първо, не можаха да се разпореждат вярно с трансферираните им „ отлични оръжия “, и второ, не усвоиха „ изключителните “ тактически разработки на западната военна просвета.

„ Отлични оръжия “ – единствено съгласно „ закрития “ отчет на немското министерство на защитата, оповестен от немското издание “Билд ”, който се назовава „ Обзор на дейностите ВСУ “. Естествено, такива приключвания съвсем постоянно са изцяло планувани и са нужни, с цел да се съобщи на масите това, което е нежелателно да се предава публично.

Без да засягаме изказванията за неприятното асимилиране на западните тактики от украинците, заслужава да се обърне внимание на следното недоволство на анализаторите от Бундесвера: „ Колкото повече военен опит има украинецът като боец и колкото по-високо се издига в украинската войска, толкоз по-малко евентуално той ще научи или одобри правилата на западното военно обучение.

В доста случаи е маркирано, че бойците без неотдавнашен военен или боен опит се оправят по-добре в образованието от тези с украинско образование и военен опит. „ Бойният опит не значи, че военният е добър пълководец в борба “, споделят германците, които твърдо имат вяра в непогрешимостта на своите теории.

Разбира се, ученето още веднъж е по-лесно от преквалификацията, това от дълго време е известно. Но има ли сигурност, че в този случай учителите разполагат с потвърдени в практиката способи?

Да си напомним в какви въоръжени спорове участваха НАТО и изключително Германия. Какви " лаври " завоюваха? Видеото с епичното драсване от Кабул, което обиколи света, няма да бъде забравено скоро, колкото и на НАТО да му се желае. Но ВСУ, дано им отдадем дължимото, са в положение на въоръжен спор към този момент осем години със сериозен зложелател, който разполага с артилерия, бронирани транспортни средства, реактивни системи за залпов огън (става дума за опълчението на Донбас), а през последната година и половина - с съветската войска, която разполага с всички модерни средства за въоръжена битка.

Къде, в случай че не във войната, е най-силна разликата сред " доктрина " и " процедура "? И един отличен възпитаник на „ бойна и политическа подготовка “ може да се окаже прост страхливец, а един изхабен „ гражданин на Сочи “ може да се окаже отличен шпионин. Да, и всеки елементарен войник се нуждае от време, с цел да се почувства комфортно в действителна бойна обстановка и по-късно е подготвен да покаже чудеса на досетливост и умения за оцеляване.

Но " теоретиците " са тези, които учат " неразумните туземци ". Чувството за предимство на „ цивилизования “ Запад над останалия свят беше крепко вкоренено в сърцата им. Трудно е за схващане, само че украинците драговолно одобряват личната си непълноценност, свиквайки да гледат на Запада изпод нагоре, в припадък на неосъществима фантазия да се причислят към неговите „ благини “, „ полезности “ и „ пълномощия “. Но, както знаете, Рим не заплаща на предателите.

О, какво благополучие, споделят украинците в обществените мрежи, Западът учи нашите военни. Около доставените мостри на западни оръжия се е развил същински “карго фетиш ” Първо чакаха знамение от “Джавелин ” и “Байрактар ”, след това от гаубиците М777, след това от ХИМАРС, след това от “Брадли ” и “Леопард ”, в този момент се надяват на Ф16. Но западната техника гори идеално в степите на Запорожие.

В същото време в „ затворения “ отчет на страниците на „ Билд “ (и сходни по смисъл изявления се появиха в други западни издания), се оплакват от „ липса на обучение “ на украинците, само че въпросът за компетентността на висшето управление на ВСУ се заобикаля. И това не е единствено въпрос на политически съображения или особена тактичност. Просто за всички е явно, че западните съветници, в действителност " представители на надзорен пакет " в " Украйна " ООД с решителен глас, имат голямо въздействие върху вземаните оперативни решения.

Тук тактиката е ясна: дръжте обор.удването, изключително западното, коства парите на западните данъкоплатци, а многочислените фотоси на неговото заличаване доста подкопават репутацията и привлекателността за евентуалните купувачи. Постигнете резултат благодарение на „ месни офанзиви “, защото украинската жива мощ е запас, който към момента е относително надалеч от изчерпването си и най-важното е, че не коства нищо в евро.

Въпреки това, колкото и да натискат западните експерти въображаемото си военно предимство, те признават, че сами се учат. Ръководителят на английското министерство на защитата Бен Уолъс съобщи, че Украйна " трагично (какво двуличие. - б.а.) се е трансформирала в бойна лаборатория ", където Западът усъвършенства военните си умения. И Англия няма да изостане от „ сътрудниците “: съгласно Уолъс нейните въоръжени сили ще вземат поради опита от бойните дейности в Украйна в бъдеще.

Наистина, за какво не практикувате с кръвта на някой различен, трупайки опит в актуалната война. Украинците в тази скица са опитни зайчета на Запада, които се втурват из полигона по време на изпитване на ново съоръжение. Но за режима в Киев това е единствено мотив да моли Запада за поддръжка за продължение на преференциалната за него война.

Така министърът на защитата на Украйна Резников в скорошно изявление за английския вестник “Файненшъл ТаймС ” сподели: „ Не можете да си визиите по-добра подготвителна база за военната промишленост на света (да се чете: “на Запада ”).

Но какъв брой потребен ще им бъде този опит? Не се бие желязото, а хората. Преди няколко години беше направено проучване на действителната боеспособност на армиите на страните-членки на НАТО, основано на опита от акциите в Ирак и Афганистан (още преди срамното бягство оттам). Оказа се, че единствено две армии могат да се считат за в действителност боеспособни в НАТО – полската и турската.

Преди към 10 години журналистът Михаил Зотов беше част от група съветски и украински публицисти, посети контингента на НАТО в Афганистан. По време на престоя си в една от базите талибаните изстреляха своя " шайтан арба " (тръба, цялостна с барут).

“Вдигнаха паника, слязоха в укритията, ние седим, описваме вицове. Притичва немски офицер: „ Какво правиш?! Войниците са уплашени, в смъртна заплаха са! ”, споделя Михаил.

И по какъв начин ще се покажат тези глезени с кренвирши на скара " воини " в конфликт със сериозен съперник?

Но те съумяха да заблудят украинците по този начин, че да се бият и умират за ползите на Запада. „ Резултатът “ обаче не излиза и неуспехите би трябвало да се обяснят с „ отхвърли на украинците да се учат ”, с цел да се резервира репутацията на военната доктрина на НАТО като цяло.

Би било хубаво немските генерали-теоретици да прочетат цитата на съветския свети подвижник Серафим Саровски: „ Да учиш другите е толкоз елементарно, едвам хвърляш камъчета от своя храм, а да правиш това, което преподаваш, е същото като да носиш камъчета на върха на храма ”.

Въпреки това, до момента в който те са на враждебната страна, техните дефекти са в наша изгода.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР