След внесен в съда обвинителен акт, Варненският окръжен съд образува

...
След внесен в съда обвинителен акт, Варненският окръжен съд образува
Коментари Харесай

Сагата с убийството на варненския диджей Теди продължава през декември

 След импортиран в съда обвинителен акт, Варненският областен съд образува дело и насрочи за 08.12.2020г. разпоредително съвещание за убийството преди 5 години на Тодор Тодоров, прочут като DJ Теди. Престъплението е осъществено преднамерено и с особена свирепост.

Към наказателна отговорност са привлечени 51-годиншният Константин Б. в качеството на причинител и 48-годишният Григор. К., като подстрекател на убийството.

На 26.02.2015 година, към 22 часа, пред блока, в който живеел, потърпевшият бил причакан и намушкан смъртоносно няколко пъти в региона на гърдите. В разследване на нанесените със забележителна мощ и акуратност удари гибелта на 45-годишния диджей настъпила съвсем незабавно.

Разследването на убийството продължи 4 години, като през лятото на 2019 година бяха повдигнати обвинявания на двамата мъже. Важен детайл от доказателствената цялост по делото съставлява ДНК експертиза, направена от Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия.

Според обвинителният акт претекстът на подбудителя е обвързван с " любовен триъгълник “. Григор К. поръчал убийството на Тодоров на Константин Б., защото дамата с която живеел в предишното на фамилни начала имала връзка с дисководещия. В хода да следствието било открито, че Григор на няколко пъти нанасял побой на някогашната си жена, както и че е имало сборичкване сред него и DJ Теди. В последна сметка обвиненият решил да в профил дефинитивно съперника си и получил опция да заплати за такава поръчка. Според показания на очевидци, той разполагал със забележителна сума пари, дадена му от Атанас Р., прочут като Наско Ластика, да провежда и финансира убийството на Иво Ив. - Гела, с който Ластика бил в спор. Григор К. не извършил уговорката, който поел. В началото на февруари 2015 година получил спомагателна сума от 20000 евро Ластика. Именно с тези пари платил за убийството на Тодоров. Причина за това била продължителната и задълбочаваща се в по това време интимна връзка сред DJ и дамата, от която обвинения имал дете. Атанас Р. си желал парите назад, само че Григор се оправдавал, че към юни 2015 година, три-четири месеца след убийството, е под наблюдаване и не може да му се издължи. Смъртта на Ластика осуетила развиването на този аспект от закононарушението.

Константин Б. се намира в следствения арест от 17.07.2019 година, а Григор К. от 13.08.2019г. Двамата неведнъж са внасяли претенции за изменение на избраните им най- тежки ограничения за неотклонение " задържане под стража “ в по-леки, останали без почитание от съда.  

Ако бъдат приети за отговорни, предадените на съд лица могат да получат наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР