След Великден в Плевен започва ремонт на централната пешеходна улица

...
След Великден в Плевен започва ремонт на централната пешеходна улица
Коментари Харесай

След Великден в Плевен започва ремонт на част от централната пешеходна зона

След Великден в Плевен стартира ремонт на централната пешеходна улица "Васил Левски ", известна като Старата основна, сред площадите "Свободата " и "Стефан Стамболов ", оповестиха от общината.

Успоредно с ремонта ще бъдат сменени подземни връзки на "Топлофикация " и "ВиК ". Според общинските управляващи рестриктивните мерки, произлизащи от изключителното състояние за кафенета и заведения за бързо хранене, ще дадат опция да се форсира работата на обекта. По предварителни планове е планувано той да приключи за 150 дни.

От общинската администрация молиха притежателите на летни градини да отстранен оборудванията навън, с цел да не пречат на строителните работи.

Работата ще стартира от 22 април от площад "Стефан Стамболов "/района на театъра/ в посока площад "Свободата ". Ще бъде основана организация за прекосяване на жителите и достъпа до институции, офиси и лечебни заведения.

Проектът за обновяване включва и най-стария плевенски площад - "Свободата ", съхранил част от атмосферата от 19-20 в., впечатляващ през днешния ден с новия величествен войнишки монумент на Девета плевенска пехотна дивизия.

Общинският съвет реши за ремонта да бъде стихотворец дълготраен заем до 4,845 млн.лв. За пешеходната зона ще бъдат отделени до 2,945 млн.лв., а за модернизиране на общинската автогара - към 1,9 млн.лв. Средствата ще бъдат под формата на заем/кредит от Регионален фонд за градско развиване. Ще бъде обезпечен и личен финансов принос от Бюджета на Общината до 564 860 лева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР