След вчерашното свличане на скали и последвалата влакова катастрофа, е

...
След вчерашното свличане на скали и последвалата влакова катастрофа, е
Коментари Харесай

Възстановено е движението на влаковете по подбалканската линия след свличането на скали вчера

След вчерашното срутване на скали и последвалата влакова злополука, е възобновен пътят по подбалканската линия.

В 6 ч. и 15 мин. тази заран е възобновено придвижването на влаковете по подбалканската линия София – Бургас сред Клисура и Христо Даново, оповестиха за от БДЖ. 

В късния следобяд през вчерашния ден там трен се блъсна в паднала канара и локомотивът и един от вагоните дерайлираха. През цялата нощ придвижването на влаковете по подбалканската линия се отклоняваше през Пловдив. 

При случая нощес пострада единият от двамата машинисти. Той е настанен в УМБАЛ " Свети Георги " Пловдив, контактен е и няма тежки контузии. Няма потърпевши измежду 120-те пасажери във влака. 

Заместник – министърът на превоза и някогашен шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски разяснява, че казусът е индикативен за рискова танденция от последните години, а точно активирането на нови свлячища около жп трасетата. По думите му има стратегия, по която жп компанията работи, с цел да поддържа информацията за рискови сектори и тя би трябвало да става все по - огромен приоритет. Свлачището, което е тръгнало през вчерашния ден, също е ново. То е тръгнало 30 минути откакто по трасето е направена инспекция, означи Папукчийски.

Пловдивският регионален шеф Ангел Стоев обърна внимание на доста положителната съгласуваност сред институциите за справяне с последствията от влаковата злополука. Той заяви, че с помощта на съответните дейности на управлението на министерството на превоза и на НКЖИ към 200 пасажери са били извозени до гара Карлово и оттова превозени до направленията, по които пътуват.

Пред Радио Пловдив Ангел Стоев изясни, че през днешния ден следва да бъде извозена падналата скална маса, която към този момент е разчистана от жп релсите. Става дума за близо 200 тона скална маса. Създадена е нужната организация за разчистването й, увери Стоев. 

Необходима е предварителна защита, с която да се предотвратяват такива произшествия. А когато се случат, укрепителните действия би трябвало да бъдат осъществявани по най – модерни начини – по този начин, както е в Швейцария, означи пловдивският регионален шеф. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР