След въздушния удар на Иран по израелска територия, експерти в

...
След въздушния удар на Иран по израелска територия, експерти в
Коментари Харесай

CNN: САЩ няма да участват в евентуална атака срещу Иран


След въздушния удар на Иран по израелска територия, специалисти в западните медии се пробват да предвиждат какъв ще бъде отговорът на Израел.

Според CNN, която се базира на чиновници на президентската администрация на Съединени американски щати, Джо Байдън е споделил на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че Вашингтон няма да взе участие в възможна ответна офанзива против Иран.

Междувременно неназован израелски чиновник сподели пред New York Times, че отговорът на Израел ще бъде " съгласуван със съдружниците ".

По-рано Байдън сподели, че Съединените щати са помогнали на Израел да смъкна " съвсем всички " от 300-те безпилотни самолета и ракети, които Иран изстреля по негова територия в неделя вечерта.

За тази цел Байдън сподели, че е изпратил американски бойни самолети и кораби със системи за противоракетна защита в района през последната седмица.

" Благодарение на това разрастване и изключителното умеене на нашите войски, ние помогнахме на Израел да смъкна съвсем всички входящи дронове и ракети ", сподели американският президент.

" Осъждам тези офанзиви по най-категоричния вероятен метод ", добави той.

Иранските управляващи обявиха , че в случай че Израел отговори на офанзива на негова територия, идващият ход на Техеран ще бъде още по-силен.

Началникът на генералния щаб на Иран Мохамад Багери сподели пред иранската държавна телевизия, че отговорът на иранската войска на възможен контраудар ще бъде " доста по-голям ".

Иран също предизвести Вашингтон, че поддръжката за отговора на Израел ще докара до офанзиви против американски бази в района.

Иранската задача в Организация на обединените нации по-рано съобщи, че след масирания удар против Израел Т ехеран счита " въпроса за решен " , защото Иран към този момент е упражнил правото си на самозащита според член 51 от Хартата на Организация на обединените нации.

Иранските управляващи също споделиха, че Израел не би трябвало да " позволява нова неточност " .
 Израелските военни: Това не е краят
Израелските военни: Това не е краят

Йоав Галант: Трябва да бъдат готови за всеки сценарий
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР