След въвеждане на извънредното положение за превенция на коронавирусната инфекция,

...
След въвеждане на извънредното положение за превенция на коронавирусната инфекция,
Коментари Харесай

Безработицата в Плевен достигна близо 8 на сто

След въвеждане на изключителното състояние за предварителна защита на коронавирусната зараза, положението на записаната безработица в Община Плевен се увеличи и доближи 7,97 на 100 от стопански дейното население. Това заяви за Българска телеграфна агенция Здравко Дафинов - шеф на Дирекцията "Бюро по труда " в регионалния град.

Броят на на безработните, записани на трудовата борса, надвиши 5000. За съпоставяне - през същия интервал преди година те са били към 3300.

Вижте каква е организация за визити на градски паркове в Плевен

Регистрираните безработни на 13 март т.г. са били 3394 лица и до 1 май са нарастнали с към 1600 души, уточни Дафинов. Той означи, че близо 1500 души от тях при регистрацията си са декларирали, че са освободени поради рецесията с ковид. За интервала на изключителното състояние са намерили работа към 300 от безработните.

За по този начин наречената "мярка 60/40 ", аплайваха до момента 120 компании от Плевен, като ползата гладко се усилва, означи Дафинов.

В Плевен стартира ремонт на ларгото с инвестиция от 3,4 милиона лв. за пет месеца

По думите му тези предприятия са приблизително с по към 10 служащи и чиновници. Той акцентира, че имат съвсем 50 на 100 неодобрени заявки по тази мярка, само че чакат част от компаниите да аплайват още веднъж, откакто поправят пропуските в документите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР