След въведеното тестване за COVID-19 в сряда до момента с

...
След въведеното тестване за COVID-19 в сряда до момента с
Коментари Харесай

След въвеждането на тестовете в училище са се върнали почти 52 хил. деца

След въведеното тестване за COVID-19 в сряда досега с класните стаи са се върнали 51 684 деца от I до IV клас, оповестиха от Министерството на образованието. От всички тествани възпитаници в сряда и четвъртък позитивен резултат са дали единствено 11.

С бързи антигенни проби в учебните заведения са изследвани също 3946 учители и 2256 непедагогически експерти без " зелен документ ". Резултатът е бил положителен при девет педагози. Общо три остават позитивните проби при непедагогическия личен състав.

През тази седмица 4636 доброволци помагаха дребните възпитаници да се тестват в клас. Огромната част от доброволците са родители.

До момента Министерството на образованието и науката е получило и раздало в цялата страна общо 407 000 теста за възпитаници. По към този момент завършилите две публични поръчки на Министерството на здравеопазването се чакат още 1.46 млн теста. Така ще бъде обезпечено присъственото образование на децата от I до IV клас за един месец. Когато бъдат доставени задоволително проби за по-големите възпитаници, те също ще се върнат в клас.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР