След вълнуващи надпревари сезонът на ADAC Opel Electric Rally Cup

...
След вълнуващи надпревари сезонът на ADAC Opel Electric Rally Cup
Коментари Харесай

Финалът на ADAC Opel Electric Rally Cup е от днес до 29 октомври

След вълнуващи съревнования сезонът на ADAC Opel Electric Rally Cup „ захранван от GSe “ чества своя край за 2023 година пред огромна аудитория на Централноевропейското рали (26 до 29 октомври). За първи път електрически рали коли ще вземат участие в кръг от Световния рали шампионат на FIA.

Централноевропейското рали (CER) преследва нова идея: специфичните стадии се организират в Германия, Австрия и Чехия. Централната сервизна точка е в Пасау, а шоуто стартира в Прага. Девет специфични стадия, обхващащи общо 117 километра, са включени в програмата на ADAC Opel Electric Rally Cup. След старта и два къси „ Супер специфични стадия “ в Прага, тимовете за Купата ще си вземат отмора в петък преди ралито да се организира в събота и неделя със седем теста в Германия и Австрия.

Като част от конкуренцията за Световния шампионат, ще се реши и борбата за купата за първата в света купа за електрическо рали. Младият швед Кале Карлберг (23) пътува за Пасау с преднина от 17 точки пред немския си противник Макс Райтер (Дилинген), който е на същата възраст. Това значи, че четвъртото място е задоволително за скандинавеца, както постоянно с татко си Торбьорн от дясната страна на кокпита на Corsa Rally Electric, с цел да завоюва купата.

„ Няма да разгадавам на това. Искам да печеля и на CER “, акцентира Карлберг. Всеки, който не участва онлайн на огромното рали събитие към Пасау, може да го наблюдава онлайн на платения канал wrc+ и може да го следи онлайн на www.opel-motorsport.com.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР