След ваканцията, когато всеки се отпуска, е много важен днешният

...
След ваканцията, когато всеки се отпуска, е много важен днешният
Коментари Харесай

И изкуствената усмивка ни прави по-щастливи, лекува следваканционната депресия по-добре от шоколад! - slava.bg

След ваканцията, когато всеки се отпуска, е доста значим днешният ни лайфхак. Много постоянно, изключително пристигна ли септември и намалее ли денят, появят ли се повече облаци на небето, не ни доближава хормон на щастието. Причината постоянно е в по-малкото количество светлина.

Това ни прави и по-тъжни, и по-болни, постоянно хората доближават до съществени депресии и всевъзможни болести - да вземем за пример стават по-податливи за ковид. Най-честата реакция е да запълваме душевната празнина, прочувствените неналичия и неприятното въодушевление с храна и алкохол - и от двете освен се пълнее, само че прекаляването може да докара до ред други болести и проблеми за организма.

Едно от най-често препоръчваните бързи решения на следваканционната меланхолия е шоколадът. Не, че имаме нещо срещу него, дори в противен случай. Ала ще предложим на вашето внимание доста по-прост вид за решение на проблемите. Усмивката!

Ако мислите, че това е наивна хватка от оптимистичните теории в книгите на всякакви лайфкоучове, няма да отречем, само че ще заострим вашето внимание към нашето съществено съображение да ви предложим това решение. Основаваме се на последните проучвания на американските и съветските учени.

Оказва се, че смехът, усмивката, дори да бъде изкуствена - нали си спомняте запазената марка на някогашния кмет на София - Софиянски, е най-хубавото лекарство против всевъзможен тип прочувствени проблеми. Просто този тип гримаса на лицевите мускули автоматизирано кара организма ни да отделя хормон на щастието. Което пък го вкарва в оптимистичен коловоз, вместо да го тласка по надолнището към тъмния тунел.

Вече е потвърдено това, което мислехме за факсимиле: "Светът е оживял, тъй като се е смял "! За хубостта, на която друга сходна крилата фраза също приписва сходни качества, научни доказателства няма.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР