След успешния тест и програма за серийно валидиране на своя

...
След успешния тест и програма за серийно валидиране на своя
Коментари Харесай

Над 44 000 резервации за модела Sion на Sono Motors

След сполучливия тест и стратегия за серийно валидиране на своя слънчев електромобил Sion, Sono Motors механически е на път да стартира предсерийно произвеждане, както е планувано през лятото на 2023 година Ангажиментите за заплащане на повече от 40 милиона евро от неговата общественост имат за цел да запълнят дефицита на финансиране.

Целта на Sono Motors е да събере брутни суми от към 100 милиона милиона през идващите няколко седмици посредством нови или увеличени резервационни депозити, вложения и друга финансова поддръжка. Към днешна дата повече от 44 000 резервации за Sion се състоят от към 21 000 предплатени B2C резервации, към 22 000 необвързващи B2B предварителни поръчки и над 1000 нови резервации от частни лица, които са направени дружно с ангажимент за предплатено заплащане посредством акцията #savesion.

Няколко хиляди поддръжници към този момент са подсигурили, че тази акция ще стане една от най-големите в Европа, акцентира Лаурин Хан, основен изпълнителен шеф и съосновател на Sono Motors. „ Те изпращат доста явен сигнал: желаят Sion – рентабилна опция на обемистите, скъпи електро SUV коли. И това демонстрира, че се нуждаем и желаеме щадяща климата смяна на подвижността в Европа. “

Електрическият автомобил с интегрирани слънчеви модули в цялото тяло неотдавна мина през конфигурация на шасито и измервания за установяване на натоварването на пътя и в този момент минава проби за устойчивост в Испания. В допълнение, Sono Motors тества и държанието на слънчево зареждане на Sion при действителни условия през декември - месецът с минимум дневна светлина в Европа - с позитивни резултати. Колата реализира изчислени 28 км чист безоблачен пробег на седмица.

Това значи, че Sion съумя да реализира 80 % от упования зимен безоблачен рандеман към година преди плануваното произвеждане. Това отваря вероятността за междинен годишен безоблачен обсег от 5800 км в Европа. Sono Motors сполучливо тества технологията за зареждане от транспортно средство (V2V) с три етапи при 13 ампера и стеснен ток в няколко тестови цикъла. Това докара до осем кВт AC двупосочна мощ на зареждане сред Sion и немодифициран индустриален EV.

В началото на производството Sion евентуално ще може да зарежда други устройства с до единадесет квт AC. След проби за придвижване по инерция в Испания за валидиране на симулационните модели на съпротивлението при търкаляне и продуктивността на Sion, Sion приключи поредност от цикли на динамометър в Швеция и Германия, в това число WLTP проби. Автомобилът надвиши целевия обсег на WLTP от 305 км с едно зареждане на батерията от 54 кВтч, представяйки се по-добре от обявеното по-рано във връзка с обсега на автомобила.

Като се има поради тази продуктивност, Sono Motors чака да може да преразгледа гамата леко нагоре преди началото на производството с помощта на последващото усъвършенстване в успеваемостта на автомобила. В допълнение, с помощта на слънчевото зареждане в Европа, колата евентуално ще разреши междинен пробег от 112 км на седмица изцяло без излъчвания и гратис.

Докато програмата за тестване и валидиране към момента е в разгара си, Sono Motors и нейните сътрудници към този момент са приключили построяването на серийни принадлежности за произвеждане на външни и каросерийни съставни елементи. Някои индустриални проби към този момент са осъществени. Те включват да вземем за пример специфичните принадлежности за леене под налягане на слънчевите модули, както и десетки други карбидни принадлежности за серийно произвеждане.

Компанията възнамерява да построи първите предсерийни коли Sion със серийни принадлежности в индустриалния си сътрудник Valmet Automotive във Финландия през втората половина на 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР