След успешната си предпремиера на Театър Римски терми постановката Двубой

...
След успешната си предпремиера на Театър Римски терми постановката Двубой
Коментари Харесай

Днес във Варна е официалната премиера на Двубой по Иван Вазов

След сполучливата си предпремиера на Театър Римски терми постановката " Двубой " на Стоян Радев ще има своята публична премиера през днешния ден, като заглавие от новия сценичен сезон на държавна такса " Стоян Бъчваров ", припомня Moreto.net.

Тя ще се играе от 19 часа, на сцена " Филиал ". Художник и костюми на продукцията е Даниела Николчова, в функциите ще забележим Станислав Кондов, Ненчо Костов, Цветина Петрова, Полина Недкова, Гергана Арнаудова, Валери Вълчев, Ивайло Иванов, Константин Соколов, Милена Кънева, Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Даниела Викторова, Николай Божков.

Ето какво показа режисьорът Стоян Радев преди премиерата: " Нашата история ще бъде такава, каквато ние я описваме. Трябва да кажа, че няма никакви вмешателства, единствено минимални съкращения на неща, които през днешния ден нищо не ни приказват. Няма добавки. Разказваме историята такава, каквато Вазов я е написал, само че по метода, по който ние я виждаме. Правим го с любов и деликатност към героите. Те са положителни и може би би трябвало да прибавя тъжни хора. Тъжни не в смисъл, че тъгуват, а тъжни, сходно героите на Георги Господинов, които търсят да споделят тъгата си, с цел да се измъкнат от нея.

Нашите основни настоящи лица са младежи - юрист, публицист, лекар и артистка. Изпаднали в някакви глупави обстановки, в които самите те не имат вяра, те не са глупави, просто са попаднали там, където не им е мястото. Всъщност те са хора за обичане и ние им съчувстваме, че не съумяват да освободят своя човешки капацитет. Кой знае за какво по този начин се е получило, че не могат да се осъществят? На доста младежи в днешно време също им е мъчно да се ориентират. Героите на " Двубой " са хора с различен ентусиазъм, с различен пламък, каквито през днешния ден може би по- мъчно се откриват. Тяхното " възрождение " дано да е сантиментално, дано да е обратно във времето, дано да е архаично, само че него го е имало и ние не трябва да го отхвърляме. Връщането обратно ни дава една друга вероятност към индивида. Тя може даже да е парадоксална, въпросът е до каква степен ние сме подготвени да си отворим очите и да я забележим. " /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР