След убийството на Божанов Цариградска разкри подробности във Висшия съдебен

...
След убийството на Божанов Цариградска разкри подробности във Висшия съдебен
Коментари Харесай

Мъжът и децата ѝ ще бъдат с бетонирани крака на дъното на някой язовир: Заплахите към Цариградска продължават

След убийството на Божанов Цариградска разкри детайлности във Висшия правосъден съвет и пред медиите, а в това време получава закани съвсем всеки ден.

" Кажете на Цариградска, че в случай че не млъкне, мъжът и децата ѝ ще бъдат с бетонирани крайници на дъното на някой язовир " - тази злокобна опасност към нея цитира пред депутатите арбитър Цариградска. Тя е получена по електронната поща на Окръжния съд в Плевен в сряда.

Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари. Кой ме заплашва и желае да мълча? Тук преди мен трябваше да е Борислав Сарафов и да каже за бездействието по следствието против Божанов. Бъдете сигурни, че не желаете да сте на мое място, съобщи Цариградска. Тя в детайли разказа случката, когато е заплашвана от Божанов в правосъдна зала. Решението по-късно не е било в негова изгода и е доказано от втората инстанция. След това била поканена за преподавател на семинар на една от адвокатските колегии. Случайно или не, там бил доближеният на Нотариуса юрист Калин Чанков.

Дойде при мен, поздрави ме,цялото му държание говореше за превъзходство, а аз съм никоя

Каза, че идва да ми съобщи поздрави от Мартин, изясни съдийката.

На въпрос от Мирослав Иванов от Политическа партия дали Сотир Цацаров, Иван Гешев и Борислав Сарафов са съпричастни към активността на Нотариуса, тя отговори, че сигурно са имали интерес от капак върху организацията на убития. Тя напомни, че Сарафов е признал пред Висш съдебен съвет на 6 юли, че в прокуратурата при Гешев са се писали материали до избрани медии, след което са се образували следствия. Самата тя уточни няколко изявления в същите медии, с които е била атакувана около делото на Нотариуса, а след това и поради обществената ѝ поддръжка за Лозан Панов. Цариградска прикани депутатите от комисията да извикат и основния прокурор Борислав Сарафов. Според нея е позор за държавното обвиняване, че “Осемте джуджета” на Пепи Еврото и групата на Мартин Нотариуса са разкрити от неправителствена организация. По думите ѝ имало съдии и прокурори, които са помагали на Нотариуса в противозаконните му действия, само че отхвърли да назове имена.

След заканите против Цариградска тя е алармирала прокуратурата и Висш съдебен съвет, само че следствието против Божанов е почнало доста по-късно - през лятото на 2023 година Разпитал я прокурор Йордан Петров от Софийска градска прокуратура, който прекратил следствието против Пепи Еврото за противозаконни записи и изнудване на магистрати.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР