След твърденията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния

...
След твърденията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд разобличи Рашидов и Цачева

След изказванията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния фонд ” за цената на придобиване на нейния парцел от компания “Артекс ”, както и че има направени заплащания по прелиминарен контракт от 2017 година (както и задължения за следващи такива, които трансформират крайната цена), публикуваме нотариалните актове и за двете покупко-продажби - на министър Цачева и депутата Рашидов.
Заличени са само персоналните данни и подписите.

Твърденията на министъра на правораздаването по проблема са меко казано противоречиви и заслужават специфичен коментар:

Цената, която сме разгласили е тази, посочена в нотариалния акт от 27 юли 2018г., където се показва, че това е “окончателната и действителна цена”. В този документ за благосъстоятелност няма контрактувани никакви спомагателни заплащания. Дори да се одобри, че посочената в нотариалния акт е единствено за парцел в “груб строеж”, това влиза в съществено несъгласие както с оферираните цени от фирмата-строител, по този начин и с нормалните имотни цени за региона даже за този стадий на строителство.

Ако госпожа Цачева е уговорила спомагателни заплащания с Артекс, които следва да бъдат платени месеци по-късно (в края на май 2019г. по нейните лични думи), разумният въпрос е за какво това не е отразено в нотариалния акт, каквато и е нормалната процедура и както е направено от Рашидов пропъртис ЕООД (вижте приложения документ).

Припомняме и че на наш експлицитен въпрос по отношение на цената преди нашата обява не беше получен отговор.

Твърдения като “оформяне на финален нотариален акт с отразяване на всички плащания” са юридически голословни и не отговорят нито на законодателството, нито на нотариалните практики. С въпросния нотариален акт от 27 юли е трансферирана собствеността върху жилището против сумата от 138 хиляди евро и е юридически невероятно да се подписа втори “окончателен” нотариален акт за прекачване на благосъстоятелност.

Антикорупционен фонд, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР