След церемонията по полагане на клетва на служебния кабинет Главчев

...
След церемонията по полагане на клетва на служебния кабинет Главчев
Коментари Харесай

Новите министри встъпиха в длъжност /снимки/

След церемонията по полагане на клетва на служебния кабинет „ Главчев ” в Народното събрание и предаването на властта в Министерския съвет, новите министри встъпиха в служба. 
Кирил Вътев одобри поста на длъжностен министър на земеделието и храните. Той заемаше същия пост в предходното държавно управление. При формалното му посрещане в постройката на Министерство на земеделието и храните той съобщи, че е приел поканата още веднъж да бъде министър на земеделието и храните, защото ще има опция да продължи започнатите действия в бранша. Приоритет на управлението на Министерството остават законодателните промени в поддръжка на земеделските производители. Акцент в новия му мандат ще продължат да бъдат политиките за бистрота, неприкритост и диалогичност посредством множеството основани Консултативни препоръки.
„ Вярвам, че ще се справите и от сърце искам триумф! Уверен съм, че всички стартирани политики ще бъдат продължени, тъй като през миналите девет месеца сме работили за развиването на опазването на здравето “. Това съобщи проф. Христо Хинков при предаването на поста здравен министър на доктор Галя Кондева. 
„ Ще диря баланс в работата си, само че като доктор, за мен постоянно преди всичко е била грижата за хората. Така ще бъде и в този момент, в качеството на ми на длъжностен министър на опазването на здравето “, уточни доктор Кондева.
На обичайната гала за алегорично приемане на ключа на министерството Петър Димитров изрично удостовери: „ Продължаваме напред. Ние с Юлиян Попов работим от първия ден дружно, направихме доста неща за околната среда дружно и те ще продължат ".
Юлиян Попов съобщи поста със същото обръщение за последователност: „ Всичко, което свършихме през този мандат, го правехме дружно, тъй че съгласно мен няма да има отклоняване нито на един градус от линията на министерството и нито една секунда закъснение ".
Двамата разискаха въпроси от непосредствения дневен ред в работата на екипа на Министерство на околната среда и водите.
Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков пое ръководството на ММС от своя предходник Димитър Илиев след края церемонията в Спортната палата. Глушков акцентира, че фокусът на работа му се ще бъде в обезпечаването на безпрепятствена подготовка за българските спортисти за идната Олимпиада в Париж. Тя стартира по-късно повече от 100 дни. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР