След триумфалната си 2021 г. младата певица Оливия Родриго беше

...
След триумфалната си 2021 г. младата певица Оливия Родриго беше
Коментари Харесай

Оливия Родриго е Жена на годината на Billboard

След триумфалната си 2021 година младата певица Оливия Родриго беше определена за "Жена на годината " на списание Billboard и ще бъде почетена на церемонията в Лос Анджелис на 2 март, заяви изданието.

"Траекторията на Оливия към славата е като на легенда на поп музиката ", споделя в изказване Хара Карп, публицистичен шеф в "Билборд ". "Талантите ѝ на повествовател и създател на песни я направиха един от най-автентичните и вълнуващи нови реализатори, които са експлодирали на сцената от години. Връзката ѝ със слушатели от всички генерации с прочувствено заредени песни за сърдечни драми, ревнивост и съзряване ѝ помогнаха да реализира невероятния за дебютиращ реализатор триумф в класациите. С неспокойствие отдаваме респект на неповторимия ѝ глас и голямо влияние върху почитателите по целия свят за толкоз малко време ".

Оливия Родриго стана известна през 2021 година с подобрилия върхове четворно платинен сингъл "Drivers License " и първия си албум "SOUR ". Той беше разгласен за най-хубавия на 2021 година от списание Rolling Stone и избран за един от най-хубавите от вестни New York Times.

Тя оглави няколко годишни ранглисти на Billboard, да вземем за пример за най-хубав международен реализатор, най-хубав нов реализатор, топ реализатор на класацията за сингли Хот 100 и топ певица в Хот 100, както и най-хубав създател в Хот 100.

"SOUR " реализира най-вече аудио стриймвания в Съединени американски щати за дебютен албум на певица в историята и сложи връх за най-стриймван албум на певица през първата седмица в историята на Spotify с над 385 милиона стриймвания в света. Всички 11 песни от него влязоха в топ 30 на класацията Хот 100 на Billboard.

Оливия Родриго стана първата певица и общо четвъртият реализатор с 11 или повече песни по едно и също време в топ 30.

Оливия Родриго ще стартира турнето си "SOUR " през лятото. Тя ще се показа допълнително от 40 града в Северна Америка и Европа. Всички билети за него са продадени. Водещата на церемонията "Жените в музиката " ще бъде певицата Сиара, която беше "Жена на годината " през 2009 година

Повечето награди бяха оповестени през януари. Седемдесет и две годишната Бони Рейт беше оповестена за "Икона на годината ", а 21-годишната кънтри певица Габи Барет - за "Изгряваща звезда ". Титлата "Новатор " завоюва 27-годишната изпълнителка и авторка на песни Фийби Бриджърс.

Рапърката Доджа Кет ще бъде почетена с приз за въздействие. Носителки на оценките "Разбивач на правила " и "Разбивач на чартове " са надлежно колумбийската певица Карол Джи и американката Съмър Уокър.

Рапърката Соуити ще бъде отличена като реализатор, "променил играта ". Сред предходните "Жени на годината " на сп. "Билборд " са Тейлър Суифт, Карди Би, Били Айлиш, Ариана Гранде, Селена Гомес, Мадона, Лейди Гага.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР