След три успешни премиери в София, Пловдив и Русе, една

...
След три успешни премиери в София, Пловдив и Русе, една
Коментари Харесай

Хората на Путин с премиера във Варна

След три сполучливи министър председатели в София, Пловдив и Русе, една от най-интересните и задълбочени книги за престъпните схеми зад 22-годишния режим на Владимир Путин, ще направи своята премиера и във Варна на 1 декември.

Изследването от Катрин Белтън - някогашен сътрудник на Financial Times в Русия - разказва смайващото присвояване на властта и завладяването на правосъдната система от страна на Путин и близкия му кръг от доверени лица.

Белтън показва обстоятелства, философия, идеология, тактики и детайлна картина на злоупотребите с власт в Кремъл въз основата на информация, събирана в продължение на 7 години от хиляди диалози с източници. " Хората на Путин " е описвана като " обстоен лист с основните настоящи лица в театъра на съветската - а и международната - подмолна политика ".

" демонстрира големите опустошения, които съставляват властта на Путин. Разрушения и усвояване - в това число и на близки хора, само че и на бизнеса, само че и на правосъдната система, само че и на медиите. Защото медиите могат да кажат, че Царят е гол. Те би трябвало да бъдат заменени с пропагандни институти, каквито сега работят всеобщо в Русия. За тази цел се създава идеологическа теория, тя е разказана в книгата. Това е наличието на така наречен " путинизъм " - останки от комунистическата идеология, съчетани с шовинизъм, набожен мистицизъм, които би трябвало да трансфорат Русия в свръхжелана национална идея и голяма химера на предишното ", разяснява доцент Георги Лозанов в своя прочит на " Хората на Путин ".

След публикуването на истинското издание през 2020 година, милиардерите Роман Абрамович, Пьотр Авен, Михаил Фридман и Игор Сечин нападнаха авторката в съда. Като разследване книгата не беше толкоз изменена, колкото допълнена с няколко пасажа за тяхната позиция, която се свежда до отказване.

За няколко месеца " Хората на Путин " се трансформира в едно от най-търсените заглавия на годината. Книгата ще бъде показана в морската столица на 1 декември от 18:00 ч. в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “.

В полемиката ще вземат участие професор Тодор Тагарев, доцент Георги Лозанов, Свилен Спасов и писателят Захари Карабашлиев, основател на поредицата „ Власт и отговорност “, част от която е и книгата на Катрин Белтън. Модератор на събитието ще бъде журналистът Асен Григоров.

Повече информация може да откриете и във.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР