След третото си място в ски-алпийските дисциплини той беше отличен

...
След третото си място в ски-алпийските дисциплини той беше отличен
Коментари Харесай

Алберт Попов става лице на зимния ни туризъм

След третото си място в ски-алпийските дисциплини той беше отличен от министър Димитров със Златна роза

Българският играч по ски алпийски дисциплини Алберт Попов става новото лице на зимния ни туризъм и алегоричен дипломат на дестинация и бранд България. След историческата победа, която завоюва 25-годишната вяра на българския спорт, той към този момент е притежател и на още едно отличие, което през днешния ден му бе връчено от министър Илин Димитров – Златна роза, знак на дестинация България и на българския туризъм.

Само два дни откакто завоюва третото място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Палисейдс Тахо, Алберт Попов беше посетител в Министерството на туризма по покана на служебния министър доктор Илин Димитров. Алберт Попов дойде, носейки бронзовия си приз, придружаван от своя треньор Ивайло Борисов. На срещата участваха ръководителят на Българската федерация по ски Цеко Минев и заместник-председателят й Георги Бобев.

Министър Димитров поздрави екипа за огромния триумф. „ След Вашата знакова победа, с която ни направихте горди, бихме желали да Ви включим и в гигантския слалом на туризма като наш дипломат на туризма и това върви с една специфична премия – признакът на България и на Министерството – Златната роза. Благодаря Ви доста за всичко, което направихте. “ С тези думи министър Димитров се обърна към Алберт Попов, като му връчи оценката. Спортистът отговори, че приема тази чест с голямо наслаждение и изрази подготвеност да се трансформира в новото лице на зимния ни туризъм.

В диалога министър Димитров уточни преимуществата на красивата българска природа и планини, а представителите на БФСки и от екипа на Попов подчертаха, че са обиколили доста ски курорти и най-големите зимни центрове в Европа и в света и България по нищо не им отстъпва, даже постоянно ги превъзхожда. Президентът на БФСки Цеко Минев, който по-рано посочи достижението на българския състезател, казвайки, че този триумф е бил дълго чакан, разяснява изискванията за професионален спорт и практикуването на зимни спортове от туристите и феновете на планината на българските ски писти.

От Федерацията акцентираха огромното самопризнание България да семейства стартове от Световната купа за алпийски ски, защото по думите им е доста мъчно да се пребориш за тях на фона на огромната конкуренция в международен мащаб.

В диалога беше очебийно, че е значимо да осъзнаем капацитета си като страна. Бяха разисквани опциите за упражняване на зимни спортове и туризъм и опциите този капацитет да бъде надграждан и развиван, като се мисли и за запазване на естествените благосъстояния. Вероятно доста малко са страните, където на 20 минути от интернационално летище имаш даденостите, с цел да можеш да отидеш да караш ски, акцентира министърът, визирайки София. „ Мечтата ни е да караме ски и да упражняваме на Витоша “, показа Алберт Попов.

Министър Димитров акцентира, че все още зимният сезон е сполучлив и към този момент приказваме не за възобновяване, а за растеж по отношение на предпандемичните години. МТ регистрира растеж с 27% повече туристи спрямо миналата и 5% повече по отношение на 2019 година

Алберт Попов, който приключи трети, бе единствено на 24 стотни от успеха. И за първи път след 39 години българин още веднъж се качи на подиума с сходно достижение в ските след Петър Попангелов, който го направи за последно през 1984-а в Мадона ди Кампильо.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР