След трагичния случай от вчера, при който гръцки скиор загина,

...
След трагичния случай от вчера, при който гръцки скиор загина,
Коментари Харесай

България е изправена пред лавинна опасност

След трагичния случай от през вчерашния ден, при който гръцки скиор почина, покрит от лавина, по какъв начин, у нас, се афишира, че лавинната заплаха е висока? Разчита се на Планинската избавителна работа, само че в Пирин характерна активност по проучване на изискванията прави Българската лавинна асоциация.

Поради липса на средства и запаси бюлетин се издава единствено за Пирин планина. От асоциацията се надяват това да се промени. Асоциацията се състои от трима души. Те работят, напълно, на доброволчески начала. Всяка заран, в избран час, издават бюлетин, в който показват какъв брой висока е лавинната заплаха.

" Една от главните хрумвания на този бюлетин и по света, и тук, е да има предварителна защита. Не всички се вслушват, не всички четат, даже от време на време прочитат и отново вършат наопаки нещата, само че колкото по-голяма осведоменост има, толкоз по-голям късмет има да понижим риска. Това е доста значимо и за ски зоните, въпреки всичко хората към този момент четат, гледат, интерактивни са, и за жалост единствено тук имаме данни, на които се базират бюлетините ", разяснява Анди Балевски, член на асоциацията.

От Асоциацията обявиха, че имат огромното предпочитание да разширят активността си, да вършат всекидневен бюлетин, освен за Банско и Пирин, само че и за всички планини и курорти в България. За сходна огромна активност е нужна помощ и държавна политика.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР