След трагичния инцидент с 16-годишното момче в София, което загина

...
След трагичния инцидент с 16-годишното момче в София, което загина
Коментари Харесай

След проверките за незаконни павилиони в София: Търговци се готвят за протест

След трагичния случай с 16-годишното момче в София, което почина от токов удар на бул. " Иван Гешов ", от Столична община започнаха масирана акция. Тя е против противозаконните павилиони. Всички такива търговски обекти към мястото на произшествието не работят.

Част от търговците обаче се оплакват, че правата им са нарушени. Един от тях е Константин Кнежевич, който има контракт с общината и всички нужни документи за своя павилион. Търговецът споделя, че даже има две геодезични скици за своя обект.

„ По първична схема би трябвало да се намирам с 33 метра по-надолу, само че там има построена тревна повърхност, за която се оказва, че никой не е уведомил общината. Съответно не мога да бъда подложен там. Община „ Триадица “ построява втора скица, върша втора геодезия и съм подложен на това място. Но оня ден идва съобщение, че съм противозаконен и би трябвало да бъда отстранен. Мотивът е, че би трябвало да съм на първото място, което е невероятно и нелегално “, споделя Кнежевич.

„ По първична схема би трябвало да се намирам с 33 метра по-надолу, само че там има построена тревна повърхност, за която се оказва, че общината не знае. Не мога да бъда там. Община „ Триадица “ построява втора скица. Но оня ден идва съобщение, че съм противозаконен и би трябвало да бъда отстранен “, споделя Кнежевич.

Търговецът изяснява, че работи на това място две години и никой не му е споделил, че е противозаконен и пита по какъв начин през това време общината е взимала наем от него.

„ Трябваше два пъти да пускаме документи, да вършим геодезия поради това пренасяне, а това коства средства “, споделя Кнежевич.

Търговецът е повикал геодезисти, които откриват нелегално строителство.

„ Това е трасирано в настоящата регулация. Установено е при замерване, че велоалеята влиза в имота на болница. Показали сме и имотната граница по настоящата кадастрална карта. Павилионът е на територията на болничното заведение. Показали сме на място до каква степен стига границата на парцела “, споделя един от геодезистите.

Според него общината няма право в този случай да отстранява обекта, тъй като той не е на нейна територия.

Представители на общината бяха поканени от bTV да вземат участие в „ Тази заран “ дружно със засегнатите търговци, само че те не се отзоваха и споделиха, че обектите са противозаконни.

Според различен обиден търговец казусът не е в дребната община „ Триадица “, а в Столична община и основния проектант.

„ Над 1000 души са в сходна обстановка. Ние ще организираме митинг, това е най-лесно, само че задачата е истината да излезе нескрито. Искаме истината. Защо споделят, че сме назаконни като имаме всички документи и те ни сложиха тук. Обидно е. Изкарват ни нарушители “, споделя той.

Кнежевич е безапелационен, че ще си търси правата и в съда, тъй като е вложил пари и време в своя обект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР