След трагичния инцидент, при който двама работници бяха прегазени и

...
След трагичния инцидент, при който двама работници бяха прегазени и
Коментари Харесай

Поредица от грешки са довели до трагедията с двамата прегазени работници на НКЖИ

След трагичния случай, при който двама служащи бяха прегазени и убити от локомотив, следствието би трябвало да покаже какви нарушавания са позволени, с цел да се стигне до съдбовния удар. Според синдикатите, сходни случи на работното място не би трябвало да се позволяват. Убедени са, че не става дума за едно нарушаване, а за поредност от неточности.
Прочетете още
Там, където има железопътни релси разпоредбите са строги, а наръчниците с указания дебели. Според железопъния специалист и синдикалист в КТ Подкрепа Марио Нинов, каквото и тъкмо да се е случило през вчерашния ден при трагичния случай лишил живота на двама служащи на НКЖИ, сигурно не са спазени съществени правила.

" За да се стигне до толкоз тежък случай, тука не е единствено един казуса. Винаги когато отива работна група или хора, които поддържат железопъните линии или правят каквито и да било ремонтни действия, има правла, в никакъв случай не може да се случи това нещо, един човек да стои на релсите или двам и никой да не ги охранява, наложително мястото се огражда с табели ", сподели Марио Нинов, основен специалист КТ " Подкрепа ".

Освен дали са допунати нарушавания на правилника, проверяващите е значимо схванат и дали двамата служащи са косили трева в този миг или просто са се придвижвали непозволено по линията.

" Ако има хора, които са неопитни, както в тази ситуация, единият от сътрудниците е бил напълно скоро почнал работа, има правила, по които наложително би трябвало да има умел човек, който да го съпровожда. Задължително би трябвало да има отговорник на работата, която се прави, която да е под неговия директен надзор. Не може просто по този начин някой да почне да прави каквото и да е. И в случай че в действителност има нарушение на разпоредбите, би трябвало да се вземат крути ограничения такова нещо в никакъв случай повече да не се случи ", изясни Марио Нинов, основен специалист КТ " Подкрепа ".

От Национална компания " Железопътна инфраструктура " споделиха за Българска национална телевизия, че към момента не могат да кометират случая, с изключение на поради следствието и поради вътрешната инспекция от Инспекцията по сигурност на транспортите към компанията, която тече сега.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР