След това се превърна в конституционен спор през януари, когато

...
След това се превърна в конституционен спор през януари, когато
Коментари Харесай

Ветото на правителството на Обединеното кралство върху законопроекта за реформа на пола в Шотландия беше обявено за законно от шотландския съд

След това се трансформира в парламентарен спор през януари, когато държавното управление на Обединеното кралство предприе невижданата стъпка да употребява заповед по раздел 35, с цел да спре законопроекта от получи кралско утвърждение и стана закон.

Шотландският министър Алистър Джак твърди, че законопроектът е в несъгласие със законите за тъждество в Обединеното кралство и другите системи за признание на пола на север и на юг от границата биха основали „ обилни затруднения “.

Шотландското държавно управление стартира правосъдно оборване и се организира тридневно чуване в Court of Session - най-висшият цивилен съд на Шотландия - в Единбург през септември.

В петък лейди Халдейн я съобщи решение, в което се споделя, че решението на държавното управление на Обединеното кралство да блокира законопроекта за промяна на пола от приемане на кралско утвърждение е законно.

Меган Галахър, заместник-лидер на шотландските консерватори, сподели: „ Това е унизително проваляне за Хумза Юсаф и SNP,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР