След тежки и продължителни преговори, лидерите на консервативната Австрийска народна

...
След тежки и продължителни преговори, лидерите на консервативната Австрийска народна
Коментари Харесай

Курц и Зелените се договориха за ново правителство в Австрия

След тежки и продължителни договаряния, водачите на консервативната Австрийска национална партия Себастиан Курц и лявата групировка " Зелените " подписаха съглашение за сформиране на съдружно държавно управление. Доскорошният канцлер Курц завоюва предварителните избори през септември, само че не получи задоволително болшинство, с цел да ръководи независимо, заяви Българска национална телевизия.

Три месеца, в които макар изборната си победа, Себастиан Курц не съумя да сформира държавно управление. След маратонски договаряния и към момента незнайна спогодба, неговата консервативна Австрийска национална партия и лявата " Зелените " на Вернер Коглер се споразумяха да сформират кабинет.

" Преговорите не бяха по никакъв начин лесни, тъй като и двете партии държат на своята стратегия и имат свои полезности. ", разяснява Курц при оповестяването на постигнатата договореност. " Уверен съм, че постигнахме чудесно съглашение и че без да вършим взаимни отстъпки с това, в което имаме вяра, се разбрахме да обединим най-хубавото от своите визии. ", добави той.

Очаква се Зелените да получат ново така наречен " суперминистерство ", което да дава отговор за въпросите за околната среда, превоза, инфраструктурата, енергетиката и нововъведенията. В техни ръце би трябвало да бъде и правосъдното министерство.

В прорез с досегашната си популистка линия, прокарваща антиимиграционни настроения в страната, новото държавно управление на Курц ще има и министерство на интеграцията. До разпада на предходния кабинет се стигна след корупционен скандал с присъединяване на водача на крайнодясната Австрийска партия на свободата Кристиян Щрахе и последвал провал на съдружното държавно управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР