След срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп

...
След срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Какви са политическите послания след срещата Тръмп - Путин?

След срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин се появиха обвинявания за американския държавен глава, че с изявленията си е направил национално изменничество. Експертът по външна политика Асен Агов разяснява в студиото на „ Тази заран “, че срещата е приключила без резултат, само че значимото е, че и двамата президенти са посочили съгласие.

Валери Тодоров съпостави обстановката сред двамата президенти като двама души, копаещи в един и същи тунел, които няма изгледи скоро да се срещнат, заради другите си визии за политиката.

Агов отхвърли да има нова Студена война или пък национална изменничество. Той акцентира, че значимите за България решения от тази среща са, че въпросът за Северен поток не е бил повдиган и явно Тръмп се стреми към двустранни връзки, които за дребна страна като нашата не са преференциални. Тодоров се съгласи с това, като разяснява, че Съединени американски щати към този момент дава нови поръчки за връзките си с Русия, което е ненадейно за Европа.

Според специалистите сега в Съединени американски щати има нервност към тази среща.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР