След среща с президента на Чехия Петър Павел в Прага

...
След среща с президента на Чехия Петър Павел в Прага
Коментари Харесай

От София Зеленски пристигна на визита в Прага, призова НАТО към конкретни стъпки за приемане на Украйна

След среща с президента на Чехия Петър Павел в Прага в четвъртък вечер, украинският президент Володимир Зеленски прикани НАТО на срещата във Вилнюс идната седмица да предприеме съответни стъпки към участието на Украйна в Алианса, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна може да разчита на по-нататъшната поддръжка на Чешката република при отбраната си от съветската експанзия, сподели президентът на Чехия Петър Павел след срещата. Той изрази също по този начин поддръжката на Чехия за кандидатурата на Украйна да се причисли към НАТО и към Европейския съюз „ Трябва да се каже изцяло ясно, че в полза на Чешката република е Украйна, незабавно щом войната завърши, да стартира договаряния за участие в НАТО, тъй като това е в интерес и на нашата сигурност, районната непоклатимост и икономическия прогрес “, сподели Павел.

От своя страна украинският президент съобщи, че идната среща на НАТО във Вилнюс би трябвало да се концентрира върху фактически наличие и да даде " явен сигнал " за бъдещото участие на Украйна в Алианса. " Говорим за явен сигнал, съответни неща в посока на покана ", сподели Зеленски на конференцията с чешкия си сътрудник. " Нуждаем се от този тласък. Нуждаем се от почтеност в връзките ни ", добави украинският президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР