След сравнително трудното, но победоносно начало на кампанията на Australian

...
След сравнително трудното, но победоносно начало на кампанията на Australian
Коментари Харесай

Тенис на живо: Григор Димитров - Пабло Куевас 6:3, 6:7, 6:3

След относително сложното, само че победоносно начало на акцията на Australian Open за Григор Димитров, българинът излиза за мач от втория кръг на първия за годината шампионат от Големия шлем. Той се изправя против Пабло Куевас, като срещата сред двамата е с начален час 09:30 часа българско време. Срещата е последна на корт №3.

``
реклама

Световният №21 доближи до четвъртфиналите през предходната година и наложително би трябвало да отбрани оптимално доста от тези точки, защото може да падне в допълнение в ранглистата. Мачът Григор Димитров - Пабло Куевас НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Срещата стартира чудесно за Григор Димитров, който завоюва откриващия гейм на 0.

2:0 (пробив) - Веднага по-късно хасковлията се възползва от неточности на противника от главната линия, с цел да стигне до първи точки за пробив при 15:40. Още първата бе осъществена и Гришо дръпна в резултата.

3:0 - Още в идващия гейм преднината на Димитров стана още по-комфортна, откакто той завоюва втори следващ собствен гейм на 0 - 3:0!

3:1 - Пабло Куевас още веднъж имаше усложнения при собствен начален удар. Той още веднъж трябваше да избавя точка за пробив, само че се оправи сполучливо и взе първия си гейм в мача.

4:1 - Въпреки, че завоюва първата точка в гейма на Григор, уругваецът не съумя да реализира повече в подаването на противника и преднината от един пробив се резервира.

4:2 - Отново не съвършения гейм за 94-я в света. След форхенд в мрежата Димитров поведе с 0:15, само че сервиращият съумя да се измъкне от деликатната обстановка, с цел да завоюва втори гейм в сета.

5:2 - Григор също загуби първата точка в своя сервис гейм, само че сподели постоянен сервис и игра от главната линия, с цел да вземе подаването си и още веднъж да възвърне преднината си.

6:3 (СЕТ!) - Въпреки че Куевас завоюва подаването си, въпреки и не без нови проблеми, в идващия гейм Григор още веднъж сподели непоклатимост при началния си удар и завоюва сета след нов гейм на 0.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Куевас стартира втория сет със извоюван гейм, в който Димитров още веднъж имаше своите шансове.

1:1 - Отново посрещащият завоюва първата точка в гейма. Това обаче не тормози 20-я подложен, който с къси разиграния от главната линия завоюва подаването си и изравни.

1:2 - Нов оспорван сервис гейм на Куевас. Димитров стигна до 30:30 и 40:40, само че не съумя да осъществя пробив, а след ас сервиращият завоюва подаването си.

2:2 - Григор бързо върна равенството в сета с първи гейм на 0 за тази част.

3:3 - За разлика от Куевас, който елементарно завоюва подаването си, Григор за първи път в мача показва спад при собствен начален удар. Уругваецът се възползва от това и стигна до първа точка за пробив в мача, само че не съумя да се възползва и се стигна до ново тъждество.

4:4 - Във втория сет играта на Куевас бе тотално друга спрямо първия, като това се видя и в четвъртия му сервис гейм, който още веднъж бе извоюван на 0. Григор отговори с сходна игра и също елементарно взе подаването си.

5:5 - Отново Куевас бе този, който елементарно завоюва подаването си. В сервис гейма на Григор на два пъти се игра на втори сервис в първите четири точки и посрещащият стигна до 30:30. Последва спад в играта на българина и при 40:40 той направи двойна неточност, с цел да даде сетбол на 94-я в света. Веднага Григор се отърси и с премерено излизане на мрежата избави значимата точка. Сънародникът ни избави и втори сетбол, при който игра на втори сервис. Все отново съумя да изравни, а по-късно стигна до геймбол и с форхенд по диагонала " почисти " страничната линия и взе най-дългия гейм в мача досега.

6:5 - След пропуснатия късмет уругваецът сподели съмнение и това даде две точки за пробив на Гришо при 15:40. И двете точки обаче бяха избавени с директни такива от начален удар. Последваха нови два бомбени сервиса от южноамериканецът и той още веднъж излезе напред в резултата.

6:6 - 21-я в света елементарно стигна до 40:15, само че позволи равнене. Все отново българинът взе идващите две разигравания и изравни, с цел да се стигне до тайбрек.

6:7 (СЕТ!) - В дългия гейм първият мини пробив бе за Куевас при промяната на игрищата и задатък от 2:4. Българинът върна мини пробива при 4:5, само че последва форхенд в мрежата и уругваецът стигна до два сетбола при 4:6. Димитров понижи при 5:6 с мощен сервис по правата, само че при начален удар 94-я в света взе частта след 5:7.

ТРЕТИ СЕТ

1:0 - Третата част стартира чудесно за Димитров с уверена игра и бързо продобиване на откриващия гейм.

1:1 - Отговорът на Куевас бе повече от решителен, като завоюва подаването си за по-малко от една минута.

2:1 - Григор още веднъж имаше усложнения при собствен начален удар, като се стигна до 40:40 преди сънародникът ни да поведе с 2:1. 

3:1 (пробив) - Ефективността на началния удар на Куевас спадна внезапно и той позволи три двойни неточности в гейм №4, което донесе триумф и пробив за Димитров.

4:1 - Веднага по-късно сънародникът ни затвърди пробива с бърз гейм на сметката си.

5:2 - На корт №3 се настани спокойствието в играта на двамата сервиращи, които елементарно взеха подаванията си.

5:3 - Лесен гейм за Куевас, в който българинът не сподели изключително огромен интерес.

6:3 (СЕТ!) – Целта пред Димитров бе ясна и той завоюва частта на собствен начален удар след гейм на 0 и още веднъж поведе в сетовете.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Най-добрият тенисист на България се изправи против Янко Типсаревич в първия кръг, като сърбинът не беше играл повече от година поради травма. Началото за Димитров беше мъчно, само че след загуба в първия сет хасковлията беше непогрешим и завоюва идващите 3 сета.

Куевас се показа надалеч по-убедително, като завоюва " чисто " с 3:0 над Лайович. Уругваецът сега е 94-и в света и не би трябвало да съставлява проблем за българина, само че все пак той към този момент има победа над него - през 2015 на шампионата в Истанбул на клей корт. В другите две срещи посред им победител беше Гришо - в Париж и в Сидни на твърда настилка, като и двата мача приключиха 2:0.

 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР