След снежното начало на астрономическата пролет тази година, вече има

...
След снежното начало на астрономическата пролет тази година, вече има
Коментари Харесай

Остава студено и снежно, затопляне чак в събота

След снежното начало на астрономическата пролет тази година, към този момент има изгледи и за слънце, и за по-високи температури, само че чак в събота и неделя! До тогава ще остане по-студено от нормалното, а тук-там ще продължи да превалява сняг.

През нощта, основно в Северна България, а на следващия ден на доста места в страната ще вали най-вече слаб сняг, само че в Предбалкана са вероятни към момента и по-съществени количества.

С сдържан, в Източна България краткотрайно мощен, северен вятър, ще нахлуе още по-студен въздух и температурите ще бъдат по-ниски, спрямо през днешния ден, в утринните часове - от минус 4° до плюс 1°, следобяд - сред 1° и 6°, единствено в крайните югозападните региони до 8. ° Слаб сняг се чака да превали и по северното ни Черноморско крайбрежие, а по южното - дъжд и сняг. До вечерта в множеството региони преваляванията да спрат.

Застудяване следва и в планините, където вятърът ще е мощен, с посока също от север - минус 15, минус 16 градуса ще бъдат оптималните температури по високите върхове.

Ще продължи да вали и сняг, като по-обилни ще са преваляванията в Западна и Централна Стара планина, както и в масивите от Югозападна България. Опасността от лавини, отвън обработените писти в ски курортите остава висока.

Дъжд ще вали на следващия ден на Британските острови и в крайните северозападни региони на Франция. Сняг ще вали в Източна Европа. Превалявания от сняг ще има и на Балканите, в обособени региони и по-значителни.

У нас в четвъртък и в петък дневните температури ще се покачват, само че утринните ще са още по-ниски, тук-там в Западна България - до минус 10°, минус 12°. По-съществено ще е стоплянето през почивните дни, когато ще бъде и най-вече слънчево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР