След смъртоносните сблъсъци по така наречената линия на контрол в

...
След смъртоносните сблъсъци по така наречената линия на контрол в
Коментари Харесай

Пакистан ще отблъсне всяко нападение от Индия

След смъртоносните конфликти по по този начин наречената линия на надзор в противоречивата територия на Кашмир, министър председателят на Пакистан Имран Хан съобщи в неделя, че силите на страната му ще отмъстят при положение на " някаква индийска случка или експанзия " .

Друга поредност от ескалации се случи на 30 юли. Пакистан прикани за " спокойно позволение " на това, което дефинира, че е " интернационален спор ". Имран Хан прикани Индия да зачита волята на локалните хора.

Правителството в Ню Делхи наруши интернационалните си отговорности , съобщи пред АП Хан. Според него, интернационалната общественост и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да се включат. Според Пакистан индийските сили са употребявали касетъчни бомби при нахлуване, при което двама цивилни са починали, а 11 са ранени.

По-рано Индия ускори разграничителната линия с паравоенни дейности и съобщи, че прилежащата страна би трябвало да вземе назад телата на петима бойци от нейната територия, които починаха след навлизане. На десетки хиляди поклонници и задгранични туристи беше поръчано да изоставен долината на Кашмир, базирайки се на опасност от терористични офанзиви . Бившият основен министър на Джаму и Кашмир Омар Абдула, който беше на поста си до преди година, съобщи, че е подложен под домакински арест от индийските управляващи на фона на репресиите против локални водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР