След слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната,

...
След слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната,
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно време следобед

След слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната, през втората половина ще развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевици, като на повече места и по-значителни ще са преваляванията в Източна България и по Черноморието. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° в североизточните региони и по Черноморието до 36° в крайните югозападни региони.

През нощта ще бъде безоблачно. Вятърът ще остане с посока североизток и ще отслабне. Минималните температури на следващия ден в множеството региони ще са м/у 17° и 21°.

И на следващия ден преди обяд ще бъде слънчево, по-късно денем с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в Централна България и планинските региони ще превали. Вятърът от изток-североизток ще се усили до сдържан. Максималните температури ще са м/у 30° и 35°.

Малко по-прохладно ще бъде по Черноморието с оптимални температури от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 22° - 24°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. До обяд ще доминира слънчево време, по-късно облачността ще се усилва, само че ще остане без превалявания.

И в планините през втората половина на деня краткотрайно ще се заоблачава, само че единствено на обособени места в масивите от Централна България ще превали кратковременно. Ще духа сдържан североизточен, по високите и открити елементи краткотрайно мощен северен вятър.

И взор към времето в Европа. Валежи ще има на следващия ден в доста региони от континента, а в Полша, Словакия и Унгария ще се развият и гръмотевични стихии. Слънчево ще бъде в по-голямата част от Източна Европа, на Пиринеите, Апенините, както и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи северозападните елементи от полуострова, където ще превали и прегърми.

Без основна смяна ще се задържи времето и през уикенда слънчево до обяд, с възможност за превалявания и гръмотевици след обяд в югозападните планински региони. В неделя ще стартира покачване на оптималните температури и в средата на новата седмица още веднъж ще бъде рисково горещо, тук-там до към 39°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР