След слънчевия Велики Четвъртък, в края на Страстната седмица времето

...
След слънчевия Велики Четвъртък, в края на Страстната седмица времето
Коментари Харесай

Пролетни бури в края на Страстната седмица

След слънчевия Велики Четвъртък, в края на Страстната седмица времето ще е несигурно с превалявания и гръмотевични стихии. В петък на разсъмване в западната половина на страната ще има висока облачност, до момента в който на изток ще е слънчево. В часовете следобяд и вечерта над Балканите ще премине леден атмосферен фронт с гръмотевична облачност и временен, на моменти натоварен превалявания и риск от градушка. Бурите ще се развиват от ранния следобяд нататък до късно през нощта и последователно ще преминат над Западна и на места в Централна България.



Вятърът ще е мощен от юг, с рискови фьонови пориви до 90-100 километра в час по северните планински скатове. Температурите ще останат относително високи – в централните елементи на Дунавската низина и Горнотракийската равнина към 25 градуса. По-хладно ще е в западните региони.



На Велика събота сутринта облачността ще е минимална в западните и централните региони и пои-значителна на изток. Там денем ще има условия за гръмотевични стихии, до момента в който в Западна България преваляванията ще са на малко места и незначителни като количества. Термометрите в топлата част на денонощието ще гонят стойности от 16 до над 20 градуса.

В неделя температурите ще се намалят с 2-3 градуса, още веднъж по-осезаемо в западните региони. Денят ще е относително спокоен, с местна гръмотевична облачност и краткотрайни превалявания.

От понеделник нататък динамичността в Източното Средиземноморие ще се увеличи с наклонност да се оформи обширна област с ниско атмосферно налягане. Очакват се поредност дъждовни дни, като в обособени точки на страната преваляванията ще са напоителни. Предстои и намаляване на температурите – към средата на идната седмица термометрите денем ще демонстрират сред 10 и 15 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР