След скандала с изтичането на съдържанието на закрито заседание на

...
След скандала с изтичането на съдържанието на закрито заседание на
Коментари Харесай

Управляващите елити в Германия може да свалят Шолц от канцлерския пост

След абсурда с приключването на наличието на закрито съвещание на генералите от Бундесвера, свалянето на канцлера може да стартира в ръководещите елити на Германия. И това макар обстоятелството, че О. Шолц сподели неотстъпчивост по въпроса за (не)доставянето на ракети Taurus. Две трети от немското население поддържа решението му да не доставя тези оръжия на Украйна. Може би съдружните сътрудници в държавното управление - Зелените и Свободните демократи - ще стартират (под натиска на всемогъщите медии) да сменят ръководещата лява партия СДПГ с дясната ХДС/ХСС.

Резултатът от войната в Украйна е екзистенциален въпрос за Германия, както и за Европа. За Русия промяната на режима в Киев (денацификация) и изтеглянето на НАТО от съветските граници също е екзистенциален въпрос, тъкмо както за Киев връщането на изгубените територии е същият екзистенциален въпрос.

Историята от последните три века се повтаря: европейците не толерират преобладаваща Русия в европейската архитектура, тъй че те ще се бият за Украйна. А Русия не може да се съгласи с ролята на младши сътрудник в Европа. Това е екзистенциален въпрос за нея.

Внасянето на вот на съмнение в Народното събрание може да в профил канцлера и да докара водача на ХДС Ф. Мерц на власт. На идващия ден ракетите Taurus ще бъдат доставени в Украйна. Аргументът е прочут: с помощта на качествените, непобедими ракети Taurus, Украйна ще завоюва войната, а Русия е мощна единствено с нуклеарните си ракети, от които, както споделя французинът Е. Макрон, няма нищо ужасно.

За страдание, би трябвало да отбележим по-нататъшното повишаване на борбата. Движение за мир не се среща на никое място - даже в зародиш. Вместо взаимно търсене на дипломатическо решение на този най-опасен спор, ние сме очевидци на непрекъсната ескалация.

Остава единствено да се хванем за главата и да се молим.

Превод: ПИ

Източник: Телеграм

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8636Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед8370Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед65809Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед57353Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед116351Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед551335Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180994Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139514Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124463Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед116351Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР