След скандала между главния режисьор на Народния театър Александър Морфов

...
След скандала между главния режисьор на Народния театър Александър Морфов
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: министърът се опитва да кадрува в театъра

След абсурда сред основния режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов и пиарката Велислава Кръстева, шефът Васил Василев се яви на чуване в Комисията по просвета и медии в Народно събрание.

Той показа писмената си версия на събитията, като упрекна служебния министър на културата Велислав Минеков, че се пробва да кадрува в театъра.

Василев напомни, че в медийни изяви Минеков е нарекъл събитията в Народния като " война ", която " води до тежък разпад ".

Според шефа обаче такова нещо няма.

" Поведението и дейностите на министъра основават усещане у мен за персонална негова интервенция и опит да докара насоката за персонална моя съгласуваност в спора Морфов-Кръстева ", написа в декларацията на Васил Василев, прочетена пред депутатите.

" Минеков се пробва да кадрува в националните културни институти като чистка на политически съперници ", съобщи още Василев.

" Не съм планувал численост за политкомисари, няма по какъв начин да извърша броя, както той го прави в НДК. "

Директорът индиректно дава отговор на изявление на министъра отпреди две седмици, че за собствен комфорт се е обкръжил с фигури с разнородни партийни желания:

" И аз да направя по този начин министерството – да си взема едно Движение за права и свободи, едно Българска комунистическа партия, едно Демократична България и малко Политическа партия, нещата ще бъдат чудни. Няма да можете да ме мръднете от този пост още 63 година "

" Проявявам схващане към нарасналата емоционалност на създателите и характерната им характерност на изразните форми, само че това не може да води до нарушение на непознати права и основаването на спорове, застрашаващи естественото действие на колектива ", написа още в декларацията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР